سرپرست اداره دامپزشکی گتوند گفت: با توجه به افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری در فصول گرم سال و خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان کلاس آموزشی-ترویجی با همکاری بخشداری بخش عقیلی شهرستان برای دهیاران و اعضاء شوراهای اسلامی این شهرستان برگزار گردید.
هادی احمدفخرالدین می گوید: آگاه سازی جامعهی هدف و گروههای در معرض خطر در خصوص راههای انتقال و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، از مهمترین روشهای کنترل این بیماریها میباشد.
تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو، بیماری حاد تبدار و خونریزی دهندهای است که از طریق گزش کنه و تماس با خون یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود، این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین ظاهر و نام تب خونریزی دهنده برای آن انتخاب شد.
بیماری تب کریمه کنگو از طریق تماس با ترشحات خونی دام یا انسان آلوده و همچنین گزش توسط کنه آلوده به ویروس به انسان منتقل میشود و مبارزه با کنههای ناقل بیماری، نگهداری گوشت تازه حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال و آلایش خوراکی در همان شرایط به مدت ۴۸ ساعت، استفاده از لوازم حفاظت فردی در هنگام کشتار دام و تهیه گوشت قرمز از قصابیهای مجاز و واجد مهر بهداشتی دامپزشکی در پیشگیری از بیماری موثر میباشد.