تعداد کمی از بیماران شانس فوقالعادهای برای درمان HIV داشتهاند، اما این موارد آنقدر مجزا هستند که امکان توسعه درمانهایی را فراهم نمیکنند که منجر به ریشهکنی کامل ویروس شود.یکی از این بیماران میگوید: «هرگز تصور نمیکردم آنقدر زنده بمانم که از اچ آی وی درمان شوم».
این بیمار که بدون اعلام هویت خود از داخل بیمارستانی در کالیفرنیا که در آن تحت مداوا بود، بیانیهای درباره وضعیت خود منتشر کرد، بر اساس شمارشهای مختلف، چهارمین یا پنجمین فردی است که از ویروس «اچ آی وی» بهبود یافته است.
این درمانهای به اصطلاح ضد رتروویروسی از تکثیر HIV در بدن جلوگیری میکند، اما آن را به طور کامل از بین نمیبرد. با این حال، در موارد معدودی که ثابت شده است، میتوان از ناپدید شدن ویروس صحبت کرد.
اولین مورد از این شفاها برای شخصی که گفته میشد اهل برلین است به سال ۲۰۰۸ برمی گردد. بیمار ماقبل آخر که چند ماه پیش اعلام شد بهبود یافته است، در نیویورک تحت درمان قرار گرفت.
بیمارانی که بهبود یافتند خوش شانس بودند، زیرا اهداکنندگان دارای یک جهش نادر در ژنی به نام CCR۵ بودند که سیستم ایمنی را در برابر سویههای اصلی HIV مقاوم میکند.
استفان دیکس، متخصص اچآیوی که در این کار نقشی نداشته است، به خبرگزاری فرانسه گفت: اولین اثر پیوند مغز استخوان، تخریب موقت سیستم ایمنی است.
او افزود که چنین خطری "برای هر کسی که سرطان ندارد قابل بحث نیست. "دیکس که در مونترال حضور خواهد داشت، گفت که یکی از بیماران در کالیفرنیا پیشرفتهای مهمی را در روش شناسایی سلولهای آلوده به HIV ارائه میدهد.
وی خاطرنشان کرد: چنین درمانی میتواند مبتنی بر فناوری "CRISPR" باشد، روشی برای دستکاری ژنتیکی که یکی از دستاوردهای علمی بزرگ در سالهای اخیر است.ایده این است که ژنهای CCR۵ بیمارانی که مستقیماً آلوده شدهاند را اصلاح کنیم تا بدن در برابر HIV مقاوم شود.
او در پایان گفت: از نظر تئوری، این امکان پذیر است، اما در حال حاضر، این یک داستان علمی تخیلی است.