سیدمحمدرضا آقایی گفت: با وجود این همت بالا و خودجوش مردم، اما باز هم در این زمینه مشکلاتی پیش رو داریم که نیاز است مردم با همت جمعی تلاش برای رفع مشکلات در این حوزه حیاتی نمایند.
مدیرکل انتقال خون یزد گفت: اولین مشکل ما این است که مردم در فصلها و مناسبتهای خاصی برای اهدای خون اقدام میکنند که همین امر باعث میشود ما در زمانهایی همچون محرم و صفر ذخایر بالایی داشته باشیم و در سایر ماهها همچون ماه رمضان با کاهش ذخایر خونی مواجه شویم.
او گفت: مورد بعدی استقبال نکردن بانوان از این امر است چرا که بسیاری از بانوان معتقدند کم خونی دارند یا دچار کم خونی میشوند این در حالی است که ابتدا با انجام آزمایش از سلامت و شرایط اهدا کننده اطمینان حاصل کرده سپس اقدام به خون گیری میکنیم و برای بانوان نیز قرصهای آهن رایگان تدارک دیده ایم.
به گفته این مسئول: تا کنون نیز حدود ۷۰ درصد بانوان مراجعه کننده شرایط اهدا خون داشته اند.
او در ادامه گفت: مشکل بعدی نیز آمار بسیار پایین اهدا خون در بین جوانان زیر ۳۰ سال است این در حالی است که جوانان از ۱۸ سالگی تا ۶۵ سالگی میتوانند در این امر سهیم باشند و اهدا خون تضمین کننده سلامتی آنان است.
بابایی گفت: با توجه به پیری جمعیتی که در پیش رو داریم اگر از هم اکنون فرهنگ سازی لازم برای تشویق و ترغیب این گروه سنی انجام نشود بی شک دچار مشکلاتی خواهیم شد.
او به آمار اهدا خون در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۴۵ هزار کیسه خون از اهدا کنندگان زندگی دریافت کردیم و این یعنی نجات جان ۹۰ تا ۱۰۰ هزار نفر در استان، تعداد محدودی نیز به سایر استانها ارسال شد.
او بر اجتماعی کردن این سازمان تاکید کرد و گفت: امیدواریم خیرین برای حمایت از این سازمان وگسترش فعالیت هایش در کل استان قدمهای بیشتری بردارند همان گونه که تا کنون در ۳ شهرستان اردکان، میبد و مهریز خیرین پای کار بوده اند و با حمایت آنان پایگاههای انتقال خون افتتاح شده و میشود.
مدیرکل انتقال خون یزد گفت: این سازمان زیر نظر وزارت بهداشت است، اما متاسفانه نگاه جدی به نیازهای این سازمان حیاتی و مهم نمیشود به همین دلیل است که ما در تامین نیرو و تجهیزات دچار مشکلات و چالشهای جدی هستیم و امید است با همکاری مردم و خیرین این چالشها تا حدودی رفع شوند.
بابایی گفت: با توجه به این که روزانه حدود ۲۰۰ نفر در سطح استان برای اهدا خون مراجعه میکنند به زودی مجمع خیرین انتقال خون در استان یزد را تشکیل داده میشود.
به گفته این مسئول: ضایعات خونی در استان یزد بسیار کم است و این نشان از دقت و دانش کارکنان این سازمان برای استفاده هر چه بهتر از این محصول دارد که میتوان با این دانش استان را به سطح بالاتری برد.
او کارکنان سازمان انتقال خون را سربازان نامرئی سلامت نامید و گفت: بیمار از مراحل انتقال خون بی خبر است و فقط ظرف نیم تا یک ساعت خون برای تامین سلامتیش به دست دکتر رسیده و جانشان را نجات میدهد که اگر این سربازان نبودند بی شک جان بسیاری از بیماران به خطر میافتاد و حتی منجر به مرگشان نیز میشد.
بابایی در پایان گفت: از همه مردم با گروههای خونیمختلف میخواهیم برای نجات جان همنوعان خود به عنوان اهدا کننده مستمر در این سازمان حضور پیدا کنند، اما از کسانی که گروه خونی O دارند میخواهیم به صورت ویژه برای کمک به رفع نیاز بیماران اقدام به اهدا خون نمایند.