رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: جشنواره شیره پزی در فهرست ۶۲ جشنواره ثبت شده در فهرست رویدادهای ملی وزارت میراث فرهنگی است که به جذب گردشگر کمک زیادی میکند.
ابراهیم جلیلی گفت: جشن برداشت انگور با هدف توسعه اقتصادی، جذب گردشگر و معرفی بیشتر ظرفیتهای شهرستان برگزار میشود.
ملایر دومین تولیدکننده انگور مرغوب در کشور بوده و ۶۰ درصد محصول انگور برداشت شده از تاکستانهای استان همدان در این شهرستان تولید میشود.
وجود ظرفیت مناسب برای تولید انگور و محصولات وابسته به آن سبب شده تا در چند سال گذشته، انگور ملایر در فهرست گردشگری غذایی کشور قرار گرفته و جشنواره سنتی با محوریت برخی روستاها در ملایر برگزار شود.
هر چند مراسم شیرهپزی در همه روستاهای ملایر انجام میشود، اما نام روستاهای «جوزان» و «مانیزان» به عنوان نماد تولید انگور و شیره در شهر جهانی انگور مطرح و در فهرست میراث ناملموس ملی ثبت شده است.