ملایری ها علاوه بر اینکه به شهر جهانی مبل ومنبت مشهور است در شیره پزی هم کم نظیر هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، برداشت انگور از تاکستان‌های ملایر گرچه تمام شده است، اما فرآوری انگور به محصولات دیگر همچنان ادامه دارد.

فصل پاییز که می‌شود حال و هوای روستا‌های ملایر حال و هوای دیگری است، جنب و جوش و شادی همه جا دیده می‌شود، انگار قرار است اتفاق مهمی بیافتد، کمی که توجه کنیم می‌فهمیم که فصل برداشت انگور رسیده و هر یک از اهالی به نحوی با این محصول سر و کار دارند.

در این میان رسم و آیینی سنتی خودنمایی بیشتری می‌کند و آن شیره پزی است، مراسم شیره پزی در همه روستا‌های ملایر انجام می‌شود

سالانه ۲۵۰ هزار تن انگور در ملایر برداشت می‌شود که ۷۷ درصد آن تبدیل به کشمش ۱۳ درصد تازه خوری و مقداری از آن هم  تبدیل به شیره می‌شود.

برای پخت شیره ابتدا انگور را می شویند و بعد آبگیری می کنند و سپس در ظرف های پلاستیکی مخصوص می ریزند و خاک مخصوصی به نام خاک شیره به آب انگور اضافه می کنند و یک شب می ماند ، این خاک خاصیتی دارد که همه املاح آب انگور را ته نشین می کند و شربت انگو زلال و شفاف آماده پختن می شود و سپس آب انگور را به مقدار کم در دیگ هایی می ریزند و روی اجاق ها می پزند و شیره انگور به این روش تولید می شود.

از شیره عسلی گرفته تا شیره سفید، به طور کلی سالانه ۲۵ هزار کیلو شیره تولید می‌شود. برای تولید شیره سفید، شیره عسلی را در چند مرتبه  به مدت سه روز به هم می‌زنندو بعد از این مدت  تغییر شکل می دهد و سفید و به رنگ کره درمی آید. 

شیره انگور مانند عسل ماندگاری فراوان دارد و از شربتش گرفته تا پخت حلوا طعم دهنده غذا‌های مختلف است.

شیره بیشتر با انگور کشمشی بی دانه پخته می‌شود.

انتهای پیام/غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.