محمدجواد راعی گفت: پراختی بیماران برای دریافت دارو از داروخانهها در این طرح هیچگونه افزایشی نیافته و به تمام دهکهای جامعه، یارانه دارویی به صورت یکسان تعلق میگیرد.
او گفت: بیماران پس از معاینه پزشک و ثبت نسخه الکترونیکی در سامانههای سازمانهای بیمه گر میتوانند برای دریافت داروهای خود با همان قیمت قبلی به داروخانههای سطح شهر مراجعه کنند.
راعی گفت: در قالب این طرح تعداد داروهای تحت پوشش بیمه، افزایش یافته است، به طوری که ۱۱۹ قلم داروی پرمصرف که در گذشته از پوشش بیمهای برخوردار نبودند، تحت پوشش بیمه قرار گرفته و به اینترتیب داروهایی مانند داروهای سرماخوردگی، دیفن هیدرامین، استامینوفنها که به صورت OTC در داروخانه ارائه میشد، در حال حاضر جزو بیمه قرار دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز حمایتهای ویژه از بیماران مبتلا به دیابت، بیماران قلبی و عروقی، صعب العلاج و مزمن را یکی از مزیتهای این طرح عنوان کرد و گفت: ۳۶۶ قلم داروی ضروری پرمصرف برای این حمایت از این دسته از بیماران تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و بیماران میتوانند با ثبت نسخه الکترونیک تا دو بار بدون معاینه مجدد، داروهای خود را تکرار کنند.
او گفت: از آغاز طرح دارویار، با دستور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هر روز ساعت هفت صبح، نشستی با حضور معاونان و مدیران دانشگاه، نمایندگانی از اداره تعزیرات حکومتی، سازمانهای بیمه گر، انجمن داروسازان و صنعت پخش برگزار و در زمینه رفع مسایل و چالشهای موجود در راستای اجرای هر چه بهتر این طرح هم اندیشی میشود.
راعی گفت: در نخستین روز از آغاز این طرح ملی، ۱۰ گروه از کارشناسان حوزه دارو و کارشناسان مدیریت ارزیابی و نظارت دانشگاه به صورت شبانه روزی و به منظور نظارت هر چه بیشتر بر نحوه توزیع و عرضه داروها و ارائه خدمات بهینه به مراجعان، از داروخانههای دولتی و خصوصی بازدید داشته اند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه تا از ابتدای این طرح تا امروز بیش از ۷۷۵ مورد نظارت و بازرسی از داروخانههای استان انجام شده است، گفت: این بازرسیها تا زمان اطمینان از احرای کامل و دقیق این طرح در تمامی داروخانههای تحت پوشش این معاونت بدون وقفه انجام میشود.
او همچنین از مردم استان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف و گرانفروشی در توزیع و عرضه دارو، موضوع را به کارشناسان سامانه شبانه روزی ۱۹۰ اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد قانونی انجام شود.
طرح دارویار با هدف افزایش پوشش بیمهای داروها و کاهش پرداخت از جیب مردم، از روز بیست و سوم تیرماه ۱۴۰۱ در سطح کشور اجرایی شده است.