ابوطالب امینی گفت: طرح جلوگیری از فرسایش خاک از جمله اقدامات مرتبط با بیولوژیک آبخیزداری به شمار میرود که در قالب گودبرداری و نهالکاری در شهر تودشک شهرستان کوهپایه واقع در شرق اصفهان اجرا میشود.
وی ادامه داد: بالغ بر ۲ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه تخصیص یافته است و در صورت تامین مبالغ بیشتر در سطح فراگیرتری نیز اجرا خواهد شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه تولید اکسیژن و سرسبزی منطقه از دیگر مزایای طرح است، اظهارداشت: در طرح نهالکاری تودشک از گونههای مقاوم به کم آبی مانند بادام کوهی استفاده میشود.
امینی فرسایش خاک را از جمله پدیدههای مضر در مناطق کویری استان بویژه شرق دانست و خاطرنشان کرد: مطالعات جامعی در این ارتباط انجام شده و آمادگی داریم طرحهای متعددی را در صورت تامین اعتبار در این نواحی اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه مناطق کویری مستعد بروز سیلاب است، گفت: شدت و قدرت این پدیده در چنین نواحی به شدت بیشتر میشود و یکی از بهترین راهکارهای مهار آن اجرای طرحهای نهالکاری است.
شهر تودشک با چهار هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت در شرق شهرستان کوهپایه و در ۹۶ کیلومتری شرق مرکز استان اصفهان قرار دارد.
آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که میتواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل۳۲ درصد) در برگرفته است.