علیرضا کریمی شهردار اراک با اشاره به آغاز به کار آزمایشی نخستین اتوبوس درونشهری برقی اراک و امضاء تفاهم نامه برقی سازی ناوگان حمل و نقل درون شهری اراک باشرکت مپنا مطالبی به شرح زیر بیان کرد.
تفاهم نامه برقی سازی ناوگان حمل و نقل درون شهری اراک با شرکت مکو، گروه مپنا و شرکت شتاب امضا شده و اولین اتوبوس برقی ساخت این شرکت داخلی به طور آزمایشی به مدت ۱۰ روز در اراک، مسافران را جابجا میکند.
این تفاهم نامه در خصوص استفاده از مجموعه فعالیتهای این شرکت در راستای تهیه زیرساخت ها، ارزیابی و بررسی وضعیت شهر اراک به منظور استفاده از وسایل حمل و نقل برقی است.
بحث بعدی ما در خصوص نیاز به شارژرهای الکترونیکی در شهر اراک است که مقرر شده شارژرها در کمربندیهای شمالی و جنوبی جانمایی شود تا بتوانیم از آنها در آینده نزدیک استفاده کنیم.
در مرحله بعد تبدیل اتوبوسهای دیزلی به برقی است که امیدواریم هر چه زودتر زیرساختهای آن فراهم شود و بتوانیم به همشهریان خدمت رسانی کنیم.
نخستین اتوبوس برقی تولید شرکت ایرانی دیروز با ظرفیت استاندارد، ۸۰ نفر شامل ۳۵نفر نشسته و ۴۵نفر ایستاده در خط شرکت واحد اتوبوسرانی اراک آغاز به کار کرد.
کامبیز مرادی مدیر عامل شرکت تولید اتوبوس برقی شتاب هم گفت: اراک یکی از شهرهای صنعتی و آلوده کشور است و باید به تمام معنا به این مهم توجه کرد که یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا استفاده از وسایل حمل و نقل برقی است.
مرادی گفت: اتوبوس «زیما» یک اتوبوس الکتریکی مبتنی بر باتری است که از آخرین تکنولوژی خودروهای الکترونیکی استفاده میکند و ویژگیهای خاصی دارد و این اتوبوس اولین اتوبوس مونوکوک کشور و اولین اتوبوس لوپلر کشور است.
به گفته مدیر عامل شرکت تولید اتوبوس برقی شتاب این اتوبوس طراحی صد در صد داخلی دارد و دانشمندان ایرانی چنین محصولی را توسعه دادند.
محمد حسین رفان، مدیر عامل شرکت مهندسی و ساخت و برق مپنا در این مراسم گفت: مهمترین ویژگی این اتوبوس این است که کاملا ساخت داخل است و تمام مراحل تحقیق و توسعه، طراحی و ساخت آن توسط جوانان غیور کشورمان انجام شده است.
رفان ضمن ابراز خرسندی از رونمایی اولین اتوبوس برقی ساخت داخل و بهره برداری آزمایشی از این وسیله نقلیه، گفت: این اتوبوس حاصل یک مشارکت بین گروه صنعتی مپنا و گروه صنعتی عقاب افشان است که یک اتوبوس تمام برقی و بر اساس آخرین فناوریهای روز دنیا طراحی شده است.
مدیر عامل شرکت مهندسی و ساخت و برق مپنا ابراز امیدواری کرد که با حمایتی که از سوی مسئولین، وزارت کشور و شهرداریها خواهدشد این اتوبوس را در سراسر ایران به بهره برداری برسد.