کیومرث سرمدی واله گفت: با توجه به اینکه کارخانه فرومنگنز شهرستان بخشی از مواد اولیه خود را باید از خارج از کشور تامین و وارد کند به همین منظور سرمایه گذار طرح نسبت به ثبت سفارش و تأمین اعتبار خرید مواد اولیه اقدام کرده و محموله در بندر بارگیری و در گمرک تخلیه شده است.
او با اشاره به آغاز فعالیت آزمایشی کارخانه فرومنگنز شهرستان در اردیبهشت ماه امسال گفت: تخصیص ارز آن به لحاظ ضوابطی که بانک مرکزی دارد مقداری طولانی و زمان بر شد که در همین رابطه طی جلسهای که با معاونت ارزی بانک مرکزی با حضور سرمایه گذار طرح داشتیم مساعدت لازم توسط بانک مرکزی کشور انجام گرفت و قول دادند تا پایان تیرماه تخصیص ۸/۵ میلیون یورو ارز وارداتی آن انجام گیرد و با تخصیص آن بار تخلیه شده در گمرک ترخیص شود تا بتوانیم در آینده نزدیک شاهد بهره برداری و شروع به کار رسمی این کارخانه بزرگ صنعتی باشیم.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی تعداد اشتغال مستقیم این طرح را ۲۲۰ نفر برشمرد و گفت: تلاش میکنیم قبل از سفر ریاست جمهوری به استان همدان این طرح بزرگ صنعتی با حضور یکی از مسئولان رده اول کشور به بهرهبرداری برسد.
او در ادامه با اشاره به اینکه کارخانه کوره بلند ذوب آهن اسدآباد برای تولید فرومنگنز ظرفیت تولید ۲۲ هزار تُن فرومنگنز در سال را خواهد داشت، گفت: در ماههای اولیه آغاز به فعالیت بهطور قطع ظرفیت تولید کمتر خواهد بود.
سرمدی واله با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰درصد فرومنگنز موردنیاز کشور در داخل کشور تولید شده و مابقی از سایر کشورها وارد میشود، گفت: کشور ایران بر اساس آمار مربوط به سه سال پیش دارای ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تُن مصرف فرومنگنز بوده که با توجه به ظرفیت اسمی کارخانه فرومنگنز اسدآباد در صورتیکه به ۳۰ هزار تُن افزایش یابد حدود ۱۰ درصد فرومنگنز کشور را تأمین میکند.
در سال ۱۳۹۰ کارخانه ذوبآهن اسدآباد به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و تغییر خطتولید خود از شمش چدن به فرومنگنز تعطیل شد، با پیگیریهای لازم طرح فوق توسط ذوبآهن در سال گذشته به سرمایهگذار جدید بخش خصوصی به نام شرکت "برسم لعل" به مدت پنج سال اجاره داده شد که در صورت قابلقبول بودن فعالیت آن، مدت اجاره تمدید میشود
منبع: ایسنا