بررسی‌های بازار اقلام اساسی نشان می‌دهد هنوز آثار جنگ روسیه و اوکراین و تبعات تورمی آن در اقلام اساسی وجود دارد، اما نرخ برخی از اقلام نظیر حبوبات در بازار کاهش نامحسوسی را نشان می‌دهد.

با توجه به افزایش قیمت غلات و حبوبات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین در بازارهای جهانی و اصلاح نظام یارانه از ۲۲ اردیبهشت، قیمت اقلام اساسی سبد خانوار همچون برنج، مرغ، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، روغن و دیگر کالاها تحت تاثیر قرار گرفت.

با اصلاح نظام یارانه و تغییر تخصیص نرخ ارز قیمت ۴ قلم کالا همچون مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات اصلاح شد.

آقای حسنی مقدم مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت:  با توجه به آنکه بخشی از حبوبات مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود، طی یکسال قیمت جهانی عدس از ۷۰۰ دلار به ۱۴۰۰ دلار و نخود از ۶۰۰ دلار به ۱۲۰۰ دلار رسید که این موضوع در کنار تغییر نرخ ارز، نوسانات ارز نیما و سایر هزینه های تولید بازار داخل را تحت تاثیر قرار داد.

آقای حسنی مقدم خشکسالی بی سابقه پارسال موجب شد بسیاری از دامدارانی که از مراتع و چراگاه ها استفاده می کردند با مشکل مواجه شدند به طوریکه مجبور به استفاده از نهاده دامی شدند که اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت ذرت و کنجاله نرخ تمام شده تولید مرغ و تخم‌مرغ را تحت تاثیر قرار داد.

آقای مسعود امراللهی مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت وزارت جهاد مجوز افزایش قیمت ۴ قلم‌ محصول لبنی را تکذیب کرد و گفت: هیچگونه افزایش قیمتی برای ۴ قلم محصول لبنی تنظیم بازاری و حتی سایر اقلام لبنی نخواهیم داشت.

بنابر مصوبه ستاد تنظیم بازار اساس شهروندان  شیر پاستوریزه ۸۰۰ گرمی را با قیمت ۱۵ هزار تومان، شیر کم چرب بطری یک لیتری را ۱۸ هزار تومان، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی را ۳۷ هزار تومان و ماست دبه‌ای ۲.۵ کیلوگرمی ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان طبق روال گذشته در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خرده فروشی‌های سراسر کشور خریداری کنند که بررسی ها نشان می دهد که قیمت محصولات لبنی برخی برندها کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود که فروشندگان کاهش قدرت خرید مردم و دپو شدن محصول در کارخانه ها را علت این موضوع مطرح می کنند‌.

کاهش ۱۰ هزار تومانی قیمت برنج ایرانی در بازار

آقای قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: علی رغم فراوانی عرضه نسبت به تقاضا و عدم کشش بازار، رکور بر تمامی اصناف ۱۴۴ گانه حاکم است.

به گفته او، با اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت کالاها، تقاضا در بازار کاهش یافته است و پیش بینی می شود که این روند تا رسیدن بازار به تعادل ادامه دارد. قیمت هر کیلو برنج در استان های شمالی طی روزهای اخیر ۱۰ هزار تومان کاهش یافته است به طوریکه هم اکنون هر کیلو برنج ایرانی در عمده فروشی ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

دبیرکل اتحادیه بنکداران‌مواد غذایی گفت: قبل از آزادسازی و اصلاح نظام یارانه رب گوجه به عنوان کالای تحمیلی همراه با روغن عرضه می شد، اما به سبب افزایش هزینه تمام شده تولیدکنندگان‌خواستار اصلاح قیمت شدند و در نتیجه سازمان حمایت با نرخ ۴۵ هزار تومان موافقت کرد.

بنابر گفته فعالان بازار افزایش جهانی قیمت غلات و حبوبات، نوسانات نرخ ارز و افزایش هزینه های کارگری علت اصلی نوسانات بازار است.

قیمت تخم مرغ به بالای نرخ مصوب رسید

آقای مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری ۳۸ هزار تومان، مرغ گرم در خرده فروشی ۵۸ هزار تومان بوده که نسبت به روزهای اخیر کاهش داشته است.

به گفته او، قیمت هر کیلو ران مرغ با کمر ۵۰ هزار تومان، ران مرغ بدون کمر ۵۵ هزار تومان، سینه بی استخوان ۱۱۰ هزار و فیله مرغ ۱۲۰ هزار تومان است.

یوسف خانی می گوید: با توجه به عدم کشش بازار روزانه ۱۷۰۰ تن مرغ گرم در تهران توزیع می شود، درحالیکه تا ۲ هزار تن در تهران مصرف داشتیم.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: هم اکنون هر کیلو تخم مرغ بالای ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان بدست مصرف کننده می رسد، درحالیکه نرخ مصوب ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان است. هر چند پیش بینی می شود که با کاهش تقاضا، قیمت مجدد به نرخ مصوب برسد.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت مرغ در هفته های اخیر به ۷۰ هزار تومان رسیده بود که بنابر گفته مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی کاهش تقاضا و مازاد تولید منجر به افت قیمت مرغ  در بازار شده است.

قیمت منطقی هر کیلو گوشت ۱۵۰ هزار تومان

آقای افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: علی رغم‌ قیمت پایین دام زنده، نرخ گوشت بالاست که این موضوع هیچ ارتباطی به دامدار ندارد.

به گفته او، قیمت کنونی خرید هر کیلو میش از دامدار ۳۷ هزار تومان و بز ۲۵ هزار تومان است که پس از تبدیل به گوشت با نرخ ۷۰ هزار تومان باید بدست مصرف کننده برسد، درحالیکه در تابلوی قصابی ها خبری از عرضه گوشت بز نیست.

صدردادرس می گوید: با توجه به نرخ دام زنده حداکثر هر کیلو لاشه با نرخ ۱۵۰ هزار تومان در بازار باید عرضه شود که متاسفانه قیمت گوشت و دام زنده با هم تناسبی ندارد.

بنابر گفته مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی، قیمت گوشت گوسفندی مخلوط حدود ۱۷۵ تا ۱۸۰ هزار تومان، قیمت گوشت گوساله ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار تومان بوده که از ابتدای اجرای طرح مردمی سازی تاکنون تغییر معناداری نداشته است.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک‌گفت: علی رغم قیمت پایین دام زنده، تقاضایی برای خرید وجود ندارد و بازار همچنان در رکود به سر می برد.

مشکلی در تامین میوه نداریم

آقای اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران گفت: با توجه به فراوانی و تنوع میوه، مشکلی در تامین نداریم.

به گفته او، با افزایش هزینه های تولید همچون سبد، پلاستیک، کارگر و تورم قیمت میوه نسبت به سال قبل افزایش داشته است، اما بدلیل فسادپذیری امکان دپو وجود ندارد.

کارگر قیمت هرکیلو آلبالو رسمی را ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان، آلو شابلون ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان، آلو قطره طلا ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان، انگور عسگری ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان، انگور یاقوتی ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان، گیلاس تکدانه ۵۰ تا ۹۰ هزار تومان، گیلاس صورتی ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان، زرد آلو ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان، هلو ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان و سیب گلاب ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان اعلام کرد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران گفت: طبق سنوات گذشته نازلترین قیمت ها را در فصل تابستان داریم که با این وجود نوسان خاصی طی روزهای آتی در بازار نداشتیم.

گزارش از آزاده محبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۰۳ مرداد ۱۴۰۱
مملکت بی صاحب همینه دیگه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۱
باید ثبات طولانی مدت در سالها وقیمت پایین وکیفیت در کالاهای اساسی و ضروری در راس کارهای اجرایی دستگاه های مربوط دولتی و خصوصی باشد .......
آخرین اخبار