امروزه هوش مصنوعی در زندگی روزمره ما تاثیر بسزایی دارد به طوریکه این فناوری در بسیاری از صنایع ورود کرده است.

 محققان و کارشناسان فناوری معتقدند که رشد صنعتی هوش مصنوعی در آینده به طور چشمگیری افزایش می‌یابد و پیشرفت‌های سریع آن در سراسر صنایع جهانی گسترش خواهد یافت. در حال حاضر محققان، شبانه روز در تلاش هستند تا سیستم‌های هوش مصنوعی مستقلی را توسعه دهند که می‌تواند وظایفی مانند نقاشی و آشپزی را مانند انسان‌ها انجام دهد. با این نوآوری انتظار می‌رود ربات‌ها همانند انسان‌ها فعالیت داشته باشند.

به گزارش analyticsinsight.net، یک مطالعه جدید هوش مصنوعی به نام PLATO را با الهام از تحقیقات خود، در مورد نحوه یادگیری و پردازش نوزادان معرفی می‌کند. PLATO مخفف Physics Learning through Auto-Encoding and Tracking Objects است و از طریق یک سری ویدیو‌های کدگذاری شده طراحی شده تا دانش اولیه‌ای که نوزادان در چند ماه اول زندگی خود دارند را نشان دهد.

لوئیس پیلوتو، عصب‌شناس از آزمایشگاه تحقیقاتی هوش مصنوعی DeepMind در انگلیس، می‌گوید: خوشبختانه  روان‌شناسان مدت زمانی زیادی را به مطالعه درباره نوزادان و آنچه که  آن‌ها در دنیای فیزیکی می‌دانند، اختصاص داده‌اند. قوانین رایج دنیای فیزیکی توسط انسان‌ها و نوزادان به راحتی قابل درک است. اما هنوز چندین سوال بی پاسخ وجود دارد که مغز نوزاد انسان چگونه دنیای فیزیکی را درک می‌کند. راه دستیابی به درک اساسی از جهان هنوز یک راز است، بنابراین محققان برای درک چگونگی دنیای فیزیکی در DeepMind گوگل، مدلی برای درک کل این فرآیند ساخته‌اند.

هوش مصنوعی

نوزادان با شکستن مفاهیم در مغز خود به فیزیک جهانی پی می‌برند، اما چندین سوال بی پاسخ وجود دارد که کارشناسان چگونه می‌توانند به ماشین‌های هوش مصنوعی برای دستیابی به این سطح از هوش کمک کنند. از این رو یافته‌های این تحقیق‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا مدل‌های کامپیوتری قوی‌تری بسازند که ذهن انسان را شبیه‌سازی می‌کند و به یک کار با حرکات مشابه یک نوزاد نزدیک می‌شود.

این موضوع نشان می‌دهد که هوش مصنوعی مرز‌های جدیدی را برای نوآوری، رشد و توسعه در صنعت فناوری تعیین می‌کند. احتمالا در ماه‌های آینده، شاهد چنین نوآوری‌هایی خواهیم بود که آینده‌ای مبتنی بر فناوری‌های جدید را تقویت می‌کند.

همچنین سه مفهوم کلیدی وجود دارد که همه ما از سنین پایین قدر به درک آن‌ها هستیم، ماندگاری (اشیاء ناگهانی ناپدید نمی‌شوند)، جامد (اشیاء جامد نمی‌توانند از یکدیگر عبور کنند) و تداوم (اشیاء به روشی ثابت در فضا و زمان حرکت می‌کنند) نمونه‌هایی از درک درک در کودکی است.

هوش مصنوعی

محققان به دنبال شواهدی از سیگنال‌های نقض انتظار (VoE) بودند که نشان می‌داد هوش مصنوعی مفاهیمی را که به آن‌ها آموزش داده بود، درک می‌کرد. از این رو تیم تحقیقاتی هوش‌مصنوعی آزمایش‌های بیشتری را انجام دادند و این بار در داده‌های تحقیقاتی خود از اشیایی متفاوتی استفاده کردند.

 

با این حال، افلاطون هنوز در حد یک نوزاد سه ماهه نیست. هنگامی که سناریو‌هایی نشان داده می‌شد که شامل هیچ شیئی نمی‌شد یا زمانی که مدل‌های آزمایش و آموزش مشابه بودند، تعجب کمتری وجود داشت. علاوه بر این، ویدئو‌هایی که PLATO روی آن‌ها آموزش دیده بود شامل داده‌های اضافی برای کمک به تشخیص اجسام و حرکت آن‌ها در سه بعدی بود.

به نظر می‌رسد که برای دریافت تصویر کامل هنوز به دانش درونی نیاز است – و این سوال «طبیعت در مقابل پرورش» چیزی است که دانشمندان رشد هنوز در مورد نوزادان متعجب هستند. این تحقیق می‌تواند به ما درک بهتری از ذهن انسان بدهد، و همچنین به ما کمک کند تا تصویر هوش مصنوعی بهتری از آن بسازیم.

محققان می‌نویسند: «کار مدل سازی ما یک اثبات مفهومی ارائه می‌دهد که حداقل برخی از مفاهیم اصلی در فیزیک شهودی را می‌توان از طریق یادگیری بصری به دست آورد.

اگرچه تحقیقات در برخی از گونه‌های زودرس [متولد شده در حالت پیشرفته]نشان می‌دهد که برخی از مفاهیم اولیه فیزیکی می‌توانند از بدو تولد وجود داشته باشند، در انسان‌ها داده‌ها نشان می‌دهد که دانش شهودی فیزیک در اوایل زندگی ظاهر می‌شود، اما می‌تواند تحت تأثیر تجربه بصری قرار گیرد.»


بیشتر بخوانید


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۶ تير ۱۴۰۱
یعنی می خواهید بگوئید مسئولین ما از هوش مصنوعی برخوردارند؟!
آخرین اخبار