جشنواره ملی اقوام ایرانی با حضور هنرمندانی از فارس، خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان شرقی، گلستان و خراسان جنوبی در شیراز برپا شده است.

دبیر اجرایی جشنواره اقوام ایران زمین گفت: این جشنواره به مناسبت دهه امامت و ولایت برگزار شده و هنرمندان پانزده استان، صنایع دستی و سوغاتی هایشان را در۱۰۰ غرفه به نمایش گذاشته اند و هنرمندان ۹ استان هم موسیقی و آوا‌های محلی شان را در این جشنواره اجرا می‌کنند.

محمد فرخ‌زاده معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: در فصل تابستان توجه به اوقات فراغت جوانان و نوجوانان از اهمیت بسیاری برخوردار است و این نمایشگاه قطعا شرایطی را برای گذران اوقات فراغت این قشر فراهم کرده است.

او گفت: می‌توان گفت آشنایی جوانان و نوجوانان با آداب و رسوم اقوام ایرانی در تعطیلات تابستان یکی از موضوعات مهمی است که به عنوان اولویت در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است.

فرخ‌زاده گفت: یکی از مهمترین اهداف ما از برگزاری این نمایشگاه پُر کردن شکاف و گسستی است که بین نسل قبل و نسل جدید ایجاد شده است،  برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا به پیشینه و تاریخ غنی و مؤثر کشورمان برگردیم. این نمایشگاه تداعی کننده یک فرهنگ غنی است که مانند چشمه‌ای می‌جوشد و باید راه را برای جاری شدن آن هموار کرد تا در مسیر خودش جریان یابد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: میراث فرهنگی معنوی یکی از موضوعاتی است که امروز در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. کشور‌هایی هستند که سابقه آن‌ها به کمتر از ۱۰۰ سال می‌رسد، اما این کشور‌ها در حال تاریخ‌سازی برای خود هستند. با توجه به اینکه کشور ایران سابقه چندین هزار ساله دارد، بایستی شرایطی را برای حفظ فرهنگ و انتقال داشته‌های ایران زمین به نسل آینده فراهم کنیم.

او گفت: کشور ایران و استان فارس بیش از ۵۰۰ رشته در حوزه صنایع دستی دارد، در بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم که عمده این رشته‌ها به دست فراموشی سپرده شده‌اند. متأسفانه نسل جدید نسل گذشته را درنیابیده و فرزندان کار پدران را نیاموخته‌اند. حتی این نقص در سیستم آموزشی ما هم وجود دارد که این داشته‌ها و آداب و رسوم اقوام مختلف ایرانی در مدارس و دانشگاه‌ها به خوبی به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل نشده است.

فرخ زاده گفت: مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها وظیفه دارند که این آداب و رسوم دیرینه و صنایع‌دستی ارزشمندمان که در حوزه گردشگری تولید ثروت می‌کند را در کتب آموزشی یا به صورت جزوه، فیلم یا سریال به نسل جدید منتقل کنند.

او گفت: متأسفانه اخیرا در شهر شیراز شاهد اتفاقات ناخوشایندی بودیم؛ لذا نیاز است جایگزین‌هایی تعریف شود و برنامه‌هایی را برای نوجوانان و جوانان تدارک ببینیم که به ریشه ایران اسلامی برمی‌گردد.

معاون استاندار فارس با اعتقاد به اینکه شیراز شهری مهمان‌پذیر است که در فصول مختلف پذیرای گردشگران خارجی و داخلی است، گفت: در شهر شیراز باید رویداد‌هایی برگزار شود تا وقتی گردشگران به این شهر سفر می‌کنند علاقمند به حضور دوباره در این شهر شوند. بدون شک این رویکرد رونق گردشگری در شیراز و استان فارس را به همراه دارد و یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه نشان دادن ظرفیت‌های شیراز به گردشگران است.

او گفت: هر گردشگر که وارد کشور می‌شود ۳۰ بشکه نفتی درآمد تولید می‌کند و ۱۷ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند و ما باید با برگزاری رویداد‌های مختلف زمینه حضور گردشگران در استان فارس را فراهم کنیم.

فرخ زاده به آداب و رسوم عشایر ایران اشاره کرد و گفت: در آیین مربوط به عشایر آداب و رسوم فاقد جذابیت، ناپسند، مبتذل و اضافی نداریم. بلکه آیین عشایر یک آیین کاملا غنی، مؤثر و مفید است. در این نمایشگاه هم سعی کردیم یک هنر ارزشمند، غنی، متمدنانه و باوقار از عشایر را به مردم معرفی کنیم.

او گفت: خوشبختانه نمایشگاه در نخستین روز از سوی مردم مورد استقبال قرار گرفت و شاهد حضور جمعیت قابل توجهی در غرفه‌های نمایشگاه هم در حوزه صنایع‌دستی هم در حوزه سوغات بودیم.

این مقام مسئول گفت: متأسفانه برخی از فعالان بخش خصوصی که باید مسئولیت این کار را بر عهده بگیرند عنوان کرده بودند که این نمایشگاه یک بازارچه است. من به آن‌ها توصیه می‌کنم که حتما در این نمایشگاه حضور پیدا کنند تا خودشان نظاره‌گر اقدامات خوبی باشند که صورت گرفته است.

فرخ زاده با اشاره به این ضرب‌المثل که «گر تو بهتر می‌زنی بستان بزن» گفت: این نوع کار‌ها باید توسط بخش خصوصی انجام بگیرد. با این حال میراث که یک مجموعه دولتی است در حد توان خود توانسته این نمایشگاه را به خوبی برگزار کند. اگر این نمایشگاه از کیفیت لازم برخوردار نبود شاهد این جمعیت قابل توجه از مردم نبودیم.

این مقام مسئول گفت: بدون تردید استقبال بسیار خوب شیرازی‌ها و مهمانان از سراسر ایران نشان دهنده کیفیت بالای این نمایشگاه است. هرچند نقایصی وجود دارد که باید در آینده مرتفع شود.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه دهه ولایت و امامت زمانی ارزشمند برای مسلمانان محسوب می‌شود، گفت: امام علی (ع) می‌فرمایند فرصت‌ها مانند ابر‌های در حال گذرند که باید از آن‌ها استفاده کنیم. ایشان همچنین می‌گویند که در گذشتگان فکر کنید و از آداب و رسوم آن‌ها بهره ببرید.

جشنواره ملی اقوام ایرانی با حضور استان‌های فارس، خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان شرقی، گلستان و خراسان جنوبی، مقابل آرامگاه حافظ، حد فاصل چهارراه ادبیات تا چهارراه حافظیه تا ۳۱تیرماه ازساعت ۱۷تا۲۴پذیرای علاقمندان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.