خبرگزاری روسی تاس اعلام کرد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه قانونی که پیش نویس آن در سال ۲۰۱۸ ارائه شده و به منظور گسترش روابط تجاری ایران و کشورهای منطقه اوراسیا است را تصویب کرده است.
براساس این گزارش ایران و این اتحادیه تجاری از این پس میتوانند منطقه آزاد تجاری ایجاد کنند. این قانون در ۱۴ مارس ۲۰۲۲ در تهران نیز تصویب شده بود و شرایط واردات ترجیحی برای فهرستی از کالاها را فراهم میکند.
شایان ذکر است توافق موقت بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران منتهی به تشکیل منطقه آزاد تجاری در ۱۷ مه ۲۰۱۸ برای مدت سه سال امضا و در ۲۷ اکتبر ۲۰۱۹ لازمالاجرا شد. در ۱۰ دسامبر ۲۰۲۱، شورای عالی اقتصادی اوراسیا تمدید توافقنامه تجارت آزاد کامل را برای سه سال دیگر تصویب کرد.
در اتحادیه اقتصادی اوراسیا کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، ارمنستان عضویت دارند. در نشستهای این مجمع درباره مسایلی از جمله گردشگری، انرژی، همکاریهای مالی، اقتصادی و آموزشی بحث و تبادل نظر میشود. ایران نیز در بعضی از نشستهای آن حضور دارد.
شهر «شی آن» مرکز استان شا آن شی (Shaanxi) در شمال غرب چین محل دائمی مجمع اقتصادی اوراسیا است که نخستین بار در نوامبر ۲۰۰۵ میزبان این اجلاس بود.
از اهداف این اتحادیه اقتصادی میتوان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.
منطقه آسیای میانه و شرق اروپا به دلیل رقابت قدرتهای جهانی، وجود نفت و گاز و مسیرهای تجاری و انرژی منطقهای ویژه از لحاظ ژئوپولوتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی است که این سه خصیصه را شاید نتوان همزمان در هیچ جای دنیا مشاهده کرد.
امریکا هم هیچ طرفداری نداره چون نشان داده چقدر پسته و به همه دنیا ثابت کرده چقدر بی اعتباره و جنگ طلبه!
ما ایرانی ها فقط طرفدار صلح و افزایش پایداری در منطقه و جهان هستیم این منازعات بین المللی هم به ضرر ماست امریکا با جنگ دنبال پولسازی برای صاحبان کارخانه های اسلحه سازیه و پول براش مهمه پوتین هم که دنبال برگرداندن اقتدار از دست رفته کشورشه ما باید دنبال منافع خودمان باشیم که عبارت است از اول از همه ایجاد منطق در کشور و پرهیز از رفتارهای احساسی مثل ایجاد جو حجاب سخت گیرانه و صیانت سربازی اجباری دوساله و الکی دوم ایجاد نقشه راه برای پایداری اقتصادی در کشور تا مردم بتونن بدون تورم زندگی کنن سوم ایجاد حداقل رفاهیات برای همه مردم مثل مسکن و خودرو
تا به همین سه تا مورد بالا برسیم 20 سال زمان میخواهیم حداقل !!
مرگ بر پوتین
برای پیمان بریکس هم همین
من موندم اگر امضای این موضوع دارای منفعت زیاد و راه گشای اقتصادی برای ایران هست پس چرا تو این ۴سال که باندازه ۴۰سال تورم و گرونی و بدبختی برای مردم ایران داشت همین روسیه پدرسوخته فقط نظاره گر بود و این امضای ناقابل رو زودتر انجام نداد اینهمه فشار به مردم وارد نشه؟
یعنی فهم و شعورشون اون موقع نمیرسید و الان رسیده؟
من نه طرفداری روسیه میکنم و نه آمریکای کثیف ولی عقلم میگه اگر این کار خوبه پس چرا زودتر انجاک نداد پوتین آیا این اسمش خیانت نیست پس چیه؟
میشه غرور ملی رو تعریف کنید؟؟؟؟؟؟
شما چتونه؟؟؟
خدایا هرکسی را که قصد نابودی و سرافکندگی ایران اسلامی را دارد،نیامرز........
معلومه هیچ درکی از جهان خارج از ایران ندارید
ارتش قدرتمند روسیه به تنهایی در برابر آمریکا و اروپا که هزاران میلیارد دلار سلاح به اوکراین کمک نظامی کرده اند ، به تنهایی ایستاده . آمریکا نیز در فکر فروش ادوات و سلاح نظامی خودش به اوکراین هست . زلنسکی رقاصه هم که فرار کرده و فهمیده که نباید از اول به آمریکا تکیه و اعتماد می کرده.
واقعا" درست گفته . تو غربگدا هم که معلوم و مشخص هست به خارج از ایران فرار کردی و اگه تو ایران بودی جرات حمایت از غرب و آمریکا را نداشتی ، بهتر هست که کمی فهم و درکت را بالا ببری.
تو روسیه مردم طرفدار جنگ نیستند اما تو غرب و بویژه اکراین مردم چاره ای جز جنگ ندارند و از لحاظ انگیزه برای اونا جنگ حکم دفاع از کشورشون را داره و از لحاظ رسانه ای هم این موضوع بشدت تقویت میشه
این موضع برخی از مردم ما که باعث میشه بگن پوتین برنده میشه در جهت مخالفتشون با غرب هست که قابل درکه اما با شکست پوتین از غرب چه بلایی سر این عزیزان خواهد آمد؟ باید از نگاه صفر و صدی مردم را دور کنیم چون باعث میشه در صورت پیروزی غرب بشدت سر خورده بشن و انگیزه هاشون برای مقاومت و دفاع از منافع ملی کشورشون پایین بیاد چه روسیه برنده جنگ باشه چه بازنده نباید مردم ما سرخورده بشن باید در موضع بی طرفی باشیم و هر دو طرف جنگ را بعلت کارهای خلاف قوانین بین المللی مقصر بدونیم و در عین حال با هر دو سعی کنیم رابطه ای داشته باشیم که به نفع کشور ما باشه
صنایع مس صربستان سهام چهار پالایشگاه سوریه و ونزولا
و....
استفاده کنند
یعنی قرار نیست کالا های ایرانی راحت بروند یا قرار است غذای مسولان از آن زمین تامین شود
یا اینکه مسول قار است در پالایشگاه پالایش شود ؟ یا نفت؟
پس حرفی نزنید
اینجور باشد ظریف و تیمش تنها سودکننده برجام بودند
چون سکه گرفتند و اگر نه از برجام دلار ۳ تومنی به ۲۷ تومن رسید
داریم منافع پایا پای ایجاد می کنیم. برای شکست فشار حداکثری ، عوض چشم چشم کردن برای اورپا داریم با حوضه اوراسیا همکاری میکنیم.
هر چه ایران از حق خود کوتاه آمد امریکا و اورپا رضایت ندادن. نمیشود که کشور دو دستی تقدیم اونا کرد. (این امریکایی ها می خوان)