ناصر امینی گفت: بیشتر مبتلایان به تب مالت با دام و حیوانات ارتباط داشته اند، تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که به دنبال تماس مستقیم با حیوان آلوده یا مصرف فرآوردههای آن مثل مصرف شیر خام و نجوشیده و همچنین مصرف جگر خام رخ میدهد.
اوگفت: موارد تب مالت در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش پیدا کرد و به نظر میرسد روند کاهشی این بیماری امسال هم ادامه یابد.
مدیر گروه پیشگیریومبارزهبا بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این ایام به دلیل زاد ولد دام به طور معمول تعداد مبتلایان رو به افزایش است که رعایت بیشتر افراد را میطلبد.
ناصر امینیگفت: برگزاری جلسات مشترک با دامپزشکی در خصوص کنترل تب مالت و واکسیناسون دامهای سبک توسط دامپزشکی از مهمترین اقدامات دامداران برای مقابله با این بیماری است.
اوگفت: در برنامه مشترک با دامپزشکی مقرر شده است که به صورت آزمایشی برنامه واکسیناسیون و ایمن سازی دام در دو منطقه به طور کامل صورت گیرد و نتایج در صورت نتیجه مناسب به سایر مناطق تعمیم داده شود همچنین ۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.