دکتر جمال فتح الهی رییس دانشگاه فسا در همایش شانزدهمین سالروز تاسیس دانشگاه فسا به شعار سال و تولید دانش بنیان و اقدامات این دانشگاه اشاره و گفت: اقتصاد دانش بنیان نیازمند نقش آفرینی نهادهای مختلف از دولت تا قوای مختلف و بخش خصوصی است.
او گفت: ارتباط دانشگاه با مجموعههای بخش خصوصی همچون صنایع بزرگ شهرستان، اصناف، بهره برداران بخش کشاورزی و...، موجب خواهد شد که تولید دانش بنیان شکل گیرد گرچه ساز و کار آن هنوز کامل نیست.
فتح اللهی به نقش رسانهها در فرهنگ سازی جهت تولید دانش بنیان نیز اشاره و گفت: در این زمینه نیز رسانههای مختلف شهرستان همچون دفتر صدا و سیمای مرکز فسا و سایر رسانههای برخط و مکتوب میتوانند نقش آفرین باشند.
او گفت: دانشگاه فسا عرضه کننده محتویات دانش بنیان است، در کنار موارد فوق ظرفیت بالای دانشگاههای فسا و حوزههای علمیه نیز در دانش بنیان شدن امور نقشی مهم ایفا میکنند.
رییس دانشگاه فسا به ظرفیتهای این دانشگاه و جایگاه آن در کشور اشاره و گفت: به همت تلاشهای صورت گرفته رتبه نهم از میان ۲۳دانشگاه جامع کشور متعلق به دانشگاه فسا است که این موضوع موجب افتخار میباشد ضمن اینکه در استان نیز این دانشگاه رتبه سوم را داراست.
او به افتخارات دانشگاه فسا در ۱۶سال گذشته نیز اشاره و گفت: انتشار ۳۶کتاب، ۹۱طرح پژوهشی و بیش از هزار مقاله تنها گوشهای از افتخارات این دانشگاه است.
حجت الله فیروزی نماینده شهرستان فسا در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی با تقدیر زحمات از مدیران دانشگاه فسا گفت: تعامل دانشگاه و صنعت از ۲۰سال پیش مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است.
او گفت: تصور از دانشگاه و صنعت در میان هر دو گروه، تصورات خاص خود بود، اما با مطرح شدن تولید دانش بنیان فرصت بی نظیری برای ارتباط این دو نهاد فراهم شده است.
فیروزی گفت: تولیداتی که بر بستر دانش نیست، هزینههای تولید را بالا میبرد و اینکه دانشگاه و صنعت به هم نزدیک شوند، شاید مهمترین اتفاق در این راستا باشد گرچه ساز و کار آن بسیار گسترده است.
نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید به سمت برند سازی حرکت کنیم چراکه اگر محصولی برند شد، مشتریان خود را به دست خواهد آورد که در این راستا دانشگاه فسا در برخی رشتهها میتواند برند سازی کند.
او گفت: فسا امروز به سمت صنعتی شدن پیش میرود که لازم است شرکتهای دانش بنیان این حرکت را شتاب ببخشند و انتظار داریم دانشگاه فسا با ظرفیت علمی خود به کمک بیاید تا چهره جدیدی از شهرستان را در حوزه صنعت نشان دهیم.
فیروزی با تاکید بر کسب تکنولوژی خاطرنشان کرد: مجلس نیز از ظرفیت خود در کنار دانشگاه استفاده خواهد کرد تا رونق بخش صنعت در این شهرستان باشد.
در ادامه این مراسم پیام امیر دکتر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران خطاب به رییس دانشگاه فسا قرائت شد.
دکتر علویان مهر رییس دانشگاه صنعتی شیراز نیز در سخنانی گفت: شعارهای سال در ۱۰سال اخیر کلید واژه هایی، چون تولید و اقتصاد دارد که نیازمند نوآوری است.
او گفت: تولیدی که دانش بنیان و نوآور نباشد، محکوم به نابودی و شکست است و در دنیای امروز قادر به رقابت نیست.
علویان مهر با اشاره به نقش آفرینی شرکتهای دانش بنیان در ایجاد اشتغال گفت: این شرکتها قادر خواهند بود افراد بسیاری را مشغول به کار کنند.
او همچنین گفت: امروز دانشگاهها از تولید مدرک عبور کرده اند و به سمت نوآوری و خلاقیت حرکت کرده اند که سرآغاز توسعه و ایجاد اشتغال است.
علویان مهر گفت: صنعت و دانشگاه امروز با هم همکاری دارند، اما نیاز به گسترش این همکاری است که با توجه به فضای کشور، حتما شاهد گسترش این همکاریها خواهیم بود.
در ادامه این مراسم کریمی معاون برنامهریزی استاندار فارس نیز در سخنانی با اشاره به رابطه دانشگاه با صنعت گفت: وقتی دانشگاههای بزرگی در استان فارس همچون دانشگاه شیراز، فسا و... داریم باید از مطالعات پژوهشی آنها به نحو احسن استفاده کرد.
او گفت: صنعت گران و تولید کنندگان باید از دانشگاه فسا بیشتر استفاده کرده و تولیدات خود را دانش بنیان کنند.
کریمی گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد تولید دانش بنیان حل خواهد شد و رهبر انقلاب سالهاست که بر این موضوع تاکید کرده اند.
معاون استاندار فارس گفت: امروز دانش را داریم، اما این دانش باید تجاری سازی شود تا اقتصاد ما شکوفا شده و مشکلات دیگر را حل کند.
کریمی همچنین گفت: به عنوان نمونه یکی از مشکلات بزرگ امروز کمبود آب در شهرستان فسا است که دانشگاه میتواند با رویکرد دانش بنیان این مشکل را پیگیری کرده و راه حل ارایه دهد.
او در پایان خواستار کمک خیران به دانشگاه فسا شد و گفت: امیدواریم روز به روز شاهد توسعه و پیشرفت این دانشگاه در کشور باشیم.
امین الله بهاءالدینی سومین رییس دانشگاه فسا و دکتر اژدری هفتمین رییس دانشگاه فسا نیز در سخنانی کوتاه در باب تولید دانش بنیان سخن گفتند.
در ادامه این همایش از آیت الله دکتر بهشتی چهره شاخص علمی کشور به پاس ۷۰سال تلاش خستگی ناپذیر و آیت الله حیدری فسایی استاد برجسته حوزه علمیه قم به عنوان دو استاد برجسته فسایی که در عرصه ملی مطرح میباشند، تقدیر به عمل آمد.
همچنین از روسای دانشگاه فسا در طول ۱۶سال از تأسیس این دانشگاه و خانواده مرحوم دوگانی موسس این دانشگاه تجلیل شد.رونمایی از سرود دانشگاه فسا برنامه بعدی این همایش بود.
برپایی نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه فسا و نمایشگاه شرکتهای دانش بنیان در حاشیه این همایش، از دیگر برنامههای شانزدهمین سالروز تاسیس دانشگاه فسا بود.
لازم به ذکر است دانشگاه فسا که در سال ۸۵ تاسیس شده است دارای ۶۱ عضو هیئت علمی و ۱۴۰۰ دانشجو است. این دانشگاه با بهرهگیری بیش از ۱۱ هزار متر مربع مساحت آموزشی، ۲ هزار مترمربع فضای کمک آموزشی هزار متر مربع فضای اداری، ۳۵۰۰ متر فضای خوابگاهی و بیش از ۱۰ هزار مترمربع فضای استیجاری خوابگاهی یکی از دانشگاههای بزرگ دولتی استان میباشد.
همایش شانزدهمین سالروز تاسیس دانشگاه فسا با حضور آیت الله دکتر بهشتی عضو مجلس خبرگان رهبری، آیت الله حیدری فسایی از اساتید برجسته حوزه علمیه، فیروزی نماینده فسا در مجلس، کریمی معاون استاندار فارس، علویان مهر رئیس دانشگاه صنعتی شیراز و رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون فتح اللهی رئیس دانشگاه و جمعی از مدیران شهرستان، خانواده معظم شهدا و... در تالار شیخ روزبهان دانشگاه فسا برگزار شد، از چهرههای علمی شهرستان نیز تجلیل به عمل آمد.