آقای غلامرضا توکلی گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که در دام هیچ گونه علایم خاصی ندارد.
او می گوید: شیوع این بیماری در فصل گرم سال و تابستان بیشتر بیشتر میشود به طوریکه در سال جاری تاکنون ۳۳ مورد در سراسر کشور در خصوص ابتلا به این بیماری گزارش شده که ۲ نفر نیز به فوت منجر شده است.
آقای توکلی گفت: علاوه بر این که دامپزشکی در البرز اقدام به سمپاشی محل پرورش و نگهداری دامهای سنتی کرده پیش سردهای کشتارگاههای استان نیز به صورت مرتب فعال میباشد.
او گفت: این بیماری میتواند به دلیل استفاده ناصحیح و ذبح خارج از چرخه به انسان منتقل شود و اگر دامی به این کنه آلوده باشد در صورتی که گوشت آن به صورت نیم پخته و یا خام استفاده شود و یا اینکه چاقویی که با آن ذبح دام انجام شده دست فرد توسط آن بریده شود، باعث ابتلای انسان به این بیماری میشود.
مدیرکل دامپزشکی البرز گفت: گروه در معرض خطر این بیماری شاغلین در کشتارگاه ها، دامپزشک ها، فروشندگان گوشت و خانم خانه داری است که بدون استفاده از دستکش اقدام به پاک کردن و خرد کردن گوشت میکنند.
او گفت: مردم که به هیچ وجه از گوشت گرم استفاده نکنند و در صورت ذبح دام، لاشهی آن را به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه و یخچال نگهداری کنند که در این صورت گوشت تقریبا سالم سازی میشود.
به گفته مدیرکل دامپزشکی البرز در این استان سال هاست که به دلیل اقدامات مناسب و به موقع دامپزشکی هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو مشاهده نشده است.
در البرز ۱۶۵ واحد گاوداری صنعتی با ظرفیت ۱۰۰ هزار و ۹۲۷ راس دام سنگین و یک هزار و ۵۶۹ واحد نیمه صنعتی و روستایی با ظرفیت ۵۴ هزار و ۸۴۰ راس دام سنگین وجود دارد.
همچنین چهار واحد صنعتی پرورش گوسفند و بز با ظرفیت ۲۱۰۰ راس و ۷۰۰ واحد سنتی روستایی و عشایری با ظرفیت ۳۵۵ هزار راس دام سبک در البرز مشغول فعالیت هستند.