کاظمی فرماندار خوی گفت: ازابتدای امسال ۱۲۰ هزارتن انواع کالا به ارزش ۱۱۲ میلیون دلار از گمرک داخلی و گمرک مرزی و ریلی رازی خوی به خارج از کشور صادر شد که از نظر وزنی ۲۰ و ارزش صد درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
او می گوید:در این مدت ۸۹ هزارتن انواع کالا به ارزش ۶۸ میلیون دلار از طریق گمرک ریلی رازی ترانزیت شده است که نسبت به پارسال ۷۰ درصد رشد نشان می دهد.
چاووشی مدیر گمرک داخلی خوی نیز حجم تجارت از این گمرک را در ۳ ماه نخست امسال ۶۵ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: در این مدت ۱۹ هزار تن کالا از طریق این گمرک صادرو یا به کشورمان وارد شده است.
او گفت:در این مدت به ارزش ۳ میلیون دلار فقط کالاها و مصولات تولیدی کارخانجات و واحدهای تولیدی شهرستان خوی از طریق این گمرک به خارج از کشور صادر شده است.
چاووشی گفت: این گمرک در ۳ ماه اول امسال ۴۳۵ میلیارد ریال درآمد داشت.
مقصد کالاهای صادراتی گمرکات شهرستان خوی در این مدت عمدتا کشورهای همسایه عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان وبرخی کشورهای اروپایی بوده است.
ایزوگام، آب میوه، کنسانتره میوه، سنک معدنی، سیمان، میلگرد انواع بیسکویت و محصولات کشاورزی از جمله هندوانه از جمله کالاهای صادراتی در این مدت از این گمرکات اعلام شده است.
خدادوست مدیر گمرک رازی هم با اشاره به نقش بسیار مهم این گمرک در صادرات و ترانزیت ریلی گفت:در این مدت ۲۶۲ هزار نفر مسافر از طریق مرز رازی با ۳ هزار دستگاه خودرو سواری تردد کرده اند و این مرزبعلت نزدیکی به کشور ترکیه از نظر ترددمسافر یکی از فعالترین مرزهای ایران تبدیل شده است.
وجود گمرک داخلی و مرزی رازی در آذربایجان غربی ظرفیت بسیار بزرگی در جهت توسعه صادرات از این خطه از کشورمان است.
محدویت مکانی و فقدان بارانداز برای تخلیه و بارگیری درگمرک داخلی خوی یکی از مشکلات اساسی تجار و بازرگانان منطقه است که در صورت جابجایی مکان فعلی این گمرک و توسعه امکانات و فضای تخلیه و بارگیری کالا این گمرک نقش کلیدی در توسعه تجارت در منطقه ایفا خواهد کرد.
توافق دو کشور ایران و ترکیه برای توسعه تجارت فیمابین به بیش از ۳۰ میلیون دلار نقش گمرکات استان آذربایجان غربی وتکمیل زیر ساختهای این گمرکات را برای تحقق این سقف تجارت پررنگ می کند.