سید مجتبی حسینی، مدیر کل اداره زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی امروز در جمع اصحاب رسانه گفت: سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در دو زمینه امنیتی و تربیتی فعالیت میکند ودر اصل وظیفه زندانها اصلاح و تربیت مددجویان است که خطایی مرتکب شده اند و در زندان به سر میبرند تا با اصلاح و تربیت آنها در زمینههای مختلف بازگشت سعادتمندانه آنها به جامعه فراهم شود.
او میگوید: درزندان برای مددجویان برنامههای فرهنگی، تربیتی، آموزشی، فنی و حرفهای تحصیلی، بهداشت و درمان، مددکاری، اشتغال و حرفه آموزی برگزار میشود.
به گفته حسینی مرکز مراقبت از خروج نیز پیگیر کار زندانیان بعد از آزادی وجود دارد و امروز برنامههای گستردهای پیش بینی شده است تا مددجو در زمان حبس برای تعالی جسم و روح کسب مهارت کند و باصیقل دادن روح و پرورش جسم فرصت را درزمان حبس غنیمت برشمرد.
مدیر کل زندانهای استان کرمان گفت: در سال ۱۴۰۱ ده الویت برای زندانها پیش بینی شده است که محوریت اول آن اشتعال و حرفه آموزی است. او میگوید: زندان برای توانمندسازی زندانیان و پرکردن اوقات فراغتشان و همچنین کمک به خانوادههای آنها برنامه ریزیهای گسترده و خوبی انجام میدهد.
به گفته حسینی یکی از دلایل بازگشت مجدد زندانیان و ارتکاب جرم مجدد آنها نداشتن شغل و حرفه و اعتبار اجتماعی است. مدیر کل زندانهای استان کرمان گفت: در مجازات جایگزین حبس و پابند الکترونیکی در استان در یک سال گذشته جهش خوبی داشتهایم و ۳۵۸ زندانی با پابند تحت مراقبت هستند و زندگی خود را در محدوده مشخصشده ادامه میدهند.
او میگوید: ۶۰ رشته آموزشی فنی و حرفهای درسال گذشته در قالب ۲۴۰ دوره آموزشی در زندانهای استان کرمان برگزار شده و ۴ هزار و ۸۷۳ مددجو در این دورهها شرکت کردهاند که ۳ هزار و ۲۰۰ نفر هم در آزمونها قبول شدهاند.
به گفته مدیر کل زندانهای استان کرمان از مددجویان در بخشهای مختلف زندان استفاده میکنیم و به آنها مسؤولیت میدهیم و اشتغال زندان شامل اشتغال کارگاهی، اعزام به کار و اشتغال نشسته است و دستمزد را بهمیزان نوع کار و تناسب کارکرد دریافت میکنند.
حسینی گفت: افرادی که شاغل نشسته هستند، نمیتوانند در کارگاه حضور پیدا کنند و یا اعزام شوند و در اتاق و خوابگاه خود اقدام بهکار میکنند. او میگوید: زندانیان به کارگر ساده، ماهر و نیمهماهر تقسیم میشوند و ۵۰ درصد حقوق برای سرپرست خانواده مددجویان و ۵۰ درصد هم برای خودشان است.
مدید کل زندانهای استان کرمان گفت: جرم ۶۲ درصد زندانیان استان کرمان مربوط به موادمخدر است و بعد از آن سرقت، اعمال منافی عفت و اخلاق و محکومیت مالی در ردههای بعدی قرار دارند.
درپایان خبرنگاران از کارگاههای مختلف آموزشی و حرفه آموزی مددجویان زندان مرکزی در رشتههای مختلف بازدید کردند.