سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: سد گرین نهاوند ۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمد ضروری گفت: عملیات ساخت سد مخزنی گرین با حجم تنظیمی ۲۲ میلیون متر مکعب و با وجود چندین بار توقف، اکنون با فعالیت خوب پیمانکار پروژه درحال اجراست.

به گفته او از ابتدای امسال تا کنون با تزریق اعتبارات مناسب برای این طرح ، سرعت پیشرفت کار شتاب گرفته و اکنون پیشرفت فیزیکی پروژه سد به ۱۶ درصد رسیده است.

عملیات اجرایی سد گرین نهاوند سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: فعالیت کارگاه‌های این پروژه در چهار جبهه پیش می‌رود و عملیات اجرایی در داخل مخزن، جاده جایگزین، کالورت و گالری بتنی با بهره گیری از ماشین‌آلات و دستگاه‌های سد سازی در حال انجام است.

ضروری گفت: سد گرین در سه کیلومتری بعد از سراب گاماسیاب و در ۱۶ کیلومتری شهرستان نهاوند احداث می‌شود.

او گفت: این سد از نوع سنگریزه هسته رسی و با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال ساخت است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: عملیات اجرایی این سد با اعتبار اولیه ۱۶۸ میلیارد تومان و مشارکت ۱۷۲ میلیارد تومانی بانک‌های کشاورزی، صادرات و تجارت آغاز شده است و با توجه به نرخ تورم، پیش‌بینی می‌شود با احتساب بازپرداخت تسهیلات بانکی، در مجموع ۳۵۳ میلیارد تومان برای آن هزینه شود.

به گفته آقای ضروری آب این سد در حوزه صنعت و تامین مصارف آشامیدنی استفاده می‌شود، مخزن این سد ۱۰ میلیون متر مکعب گنجایش دارد و می‌تواند ۲۲ میلیون متر مکعب آب را در طول سال تنظیم و مدیریت کند.

او گفت:  ساخت نیروگاه برق ۱۰ مگاواتی در کنار سد نیز یکی از ویژگی‌های پروژه گرین است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: با بهره برداری از این سد، سالانه ۱۹ میلیون متر مکعب آب در حوزه آشامیدن و سه میلیون متر مکعب آب نیز برای حوزه صنعت تامین می‌شود.

ضروری گفت: در حوزه تامین آب کشاورزی منطقه نیز نزدیک به ۶۰ میلیون متر مکعب آب از سرریز و یا دریچه کشاورزی این سد رهاسازی خواهد شد.

حجم بدنه سد گرین نهاوند ۱.۶ میلیون متر مکعب، حجم مخزن ۱۰ میلیون متر مکعب، ارتفاع تاج سد از بستر ۶۶ متر و ارتفاع سد از پی نیز ۷۰ متر است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: سامانه انحراف این سد از نوع کالورت بتنی، طول تاج آن ۳۷۳ متر، نوع سرریز آزاد با دهانه اوجی شکل با ظرفیت سرریز ۱۳۱.۸ مترمکعب در ثانیه و ظرفیت انحراف ۳۳.۱ متر مکعب در ثانیه است.

ضروری گفت: برای ساخت این سد تا کنون ۴۶۳ هزار متر مکعب خاکبرداری، ۱۲۰ هزار متر مکعب سنگ‌برداری، ۶ هزار متر مکعب خاکریزی و ۱۰ هزار متر مکعب بتن ریزی انجام شده است.

به گفته این مسئول در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در روند ساخت این سد مشغول به کار هستند و در شرایط فعالیت‌های همه جبهه‌های کاری، ظرفیت نیرو‌های شاغل در سد تا ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم نیز می‌رسد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: سرریز سد آزاد با دهانه اوجی شکل و ۱۳۱.۸ متر مکعب بر ثانیه ظرفیت دارد.

ضروری گفت:  با بهره برداری از سد گرین، علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، مهاجرت معکوس به این مناطق روستایی شهرستان نهاوند نیز پیش‌بینی می‌شود.

سد گرین در ۱۳۳ کیلومتری جنوب شهر همدان و در منطقه گرین و سه کیلومتری سراب گاماسیاب شهرستان نهاوند در حال ساخت است.

سد‌های آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو و کلان ملایر نیز از دیگر سد‌های بزرگ استان همدان به حساب می‌آیند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار