نسخه استنساخی کتاب "القواعد الجلیه فی شرح الرسالة الشمسیه" علامه حلی با قدمت ۷۶۴ سال در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در مشهد رونمایی شد.

 قاسم قریب گفت: علامه حلی از شاگردان کاتبی قزوینی، نویسنده الرساله الشمسیه بوده که در این کتاب به توضیح مطالب آن پرداخته و از اظهار نظر شخصی خودداری کرده است.

پژوهشگر و مدرس تاریخ در دانشگاه فردوسی گفت: به قول علامه حلی این کتاب رساله‌ای با فوائد، نکات و مسائل دشوار است که با اختصار بیان شده‌اند، به همین دلیل او برای روشن شدن مطالب آن و به درخواست هم‌بحثان خود، شرح حاضر را بر آن نگاشته است و کتاب القواعد الجلیه از کتب مختصر علامه حلی در علم منطق است.

عضو هیات علمی پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم گفت: کتاب‌های علامه حلی به سه صورت پرحجم، متوسط و مختصر نوشته شده است که نشانگر اندیشه پویای او و توجه او به ظرفیت‌های مخاطبان است.

محمد باغستانی گفت: علامه حلی در موضوعات مختلف اصول، فقه، کلام، رجال، منطق، صرف و نحو و دیگر موضوعات کتاب‌های مختلفی نوشته است که نشان از سطح دانش و سیطره او بر علوم مختلف است.

او گفت: علامه، در آثار خود و در بیان اعتقادات، روش اعتدال را در پیش گرفته است و به دور از هرگونه تعصب به صورت مستدل نظرات خود را بیان می‌کند. او نقش مهمی در احیای تمدن اسلامی، مذهب شیعی و گسترش آن داشته است.

حسن بن یوسف بن مطهر حلی، معروف به علامه حلی، در سال ۶۴۸ قمری در حله عراق متولد شد و بعد‌ها در زمان حکومت سلطان محمد خدابنده به ایران مهاجرت کرد که پس از مرگ او بار دیگر به عراق بازگشت. او بیش از ۱۲۰ کتاب در رشته‌های مختلف علمی مثل فقه، کلام، تفسیر، منطق، اصول و رجال نگاشته است که برخی از آن‌ها در حوزه‌های علمیه شیعه جزو منابع تدریس و تحقیق به شمار می‌آیند. علامه حلی در حرم امام علی (ع) به خاک سپرده شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.