فریبرز شجاع گفت: از این تعداد ۱۰۹ واحد پروانهدار فعال هستند و تعدادی از واحدها نیز در مرحله مزایده برای بهرهبرداری قرار دارند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل میگوید: تاکنون حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال در معادن استان اردبیل سرمایهگذاری شده که با میزان استخراج سالیانه ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برای یکهزار و ۱۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد کردهاند.
شجاع ادامه داد: آهن، مرمریت، تراورتن، سیلیس، عقیق، پوکه معدنی، پوزولان و کائولن از جمله مهمترین موادی است که از معادن استان اردبیل استخراج شده و اغلب به فرآوردههای دارای ارزش افزوده بالاتر مانند سیمان و مصالح ساختمانی سبک وزن تبدیل و روانه بازار میشود.
او میگوید: علاوه بر اینها چهار پهنه اکتشافی در استان وجود دارد که به منظور فعالیت در آنها، در مجموع ۱۲ پروانه اکتشاف برای شرکتهای سرمایهگذاری دولتی صادر شده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در پهنه قزل اوزن شهرستان خلخال چهار محدوده اکتشافی دارد که پروانه گرفته و از ۲۰ روز قبل عملیات حفاری در یکی از محدودهها آغاز شده است.
شجاع اظهارامیدواری کرد با ادامه روند اکتشاف و در صورتی که آزمایشها و نمونهبرداریها منجر به نتیجه شود و از نظر اقتصادی دارای توجیه باشد، در آینده نزدیک این محدودهها تعیین تکلیف شود.
او گفت: ۳۶ پروانه اکتشاف دیگر نیز برای بخش خصوصی صادر شده است که اگر به نتیجه برسد، در مجموع بخش معدن استان اردبیل جهش قابل ملاحظهای خواهد داشت.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل میگوید: دو زون معدنی از زونهای معدنی کشور در منطقه خلخال واقع شده و تاکنون ۲۷ پروانه بهره برداری و همچنین ۱۰ پروانه اکتشاف معدن در این شهرستان صادر شده که سالانه یک میلیون تن مصالح معدنی از ذخایر ۶۰ میلیون تنی این شهرستان استخراج میشود.
شجاع گفت: حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تاکنون در معادن استان اردبیل سرمایهگذاری شده است که با میزان استخراج سالیانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برای یکهزار و ۱۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد کردهاند.
به گفته او در پهنه باغرو نیز شرکت سرمایهگذاری کوثر با پیگیریهایی که انجام شد، سه دستگاه حفاری مستقر کرده و در حال اجرای عملیات اکتشاف تفصیلی است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: بیشتر این پهنهها مربوط به مواد فلزی مانند کانسنگ مس و عناصر همراه آن همچون طلا و مولیبدن یا نقره است.
شجاع گفت: تاکنون در مجموع یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در بخش اکتشاف پهنههای معدنی این استان سرمایهگذاری شده است و میزان اشتغال آنها به ۱۵۰ نفر میرسد.
او میگوید: در صورت رسیدن به مرحله بهرهبرداری و احداث کارخانه فرآوری، میزان اشتغالزایی به ۵۰۰ نفر و حجم سرمایهگذاری به ۱۴ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: پیشبینی میشود در ۲ سال آینده کارخانه کنسانتره مس پورفیری در معدن صاحب دیوان که جزو پهنه قرهسو- سبلان است، به مرحله تولید برسد.