رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان با سطح زیر کشت توت فرنگی ۳هزار و پانصد هکتار و تولید ۶۵ هزارتن در سالجاری جایگاه اول کشوری را در سطح و تولید داراست.

پیمان اسکندری گفت: علاوه بر تولید توت فرنگی در فضای باز، ۱۶۰ تن توت‌فرنگی گلخانه‌ ای در سطح ۲ هکتار تولید می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: عمده تولید توت فرنگی مربوط به شهرستان سنندج است، شهرستان سنندج با دارا بودن ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار و تولید حدود ۳۷ هزار تن را به خود اختصاص داده است.

او می گوید: ۱۷ هزار بهره بردار توت‌فرنگی در استان فعالیت دارند ، شهرستان های کامیاران ، مریوان و سروآباد در جایگاه های بعدی تولید این محصول استراتژیک استان قرار دارند.

اسکندری در خصوص ارقام جدید توت‌فرنگی با کیفیت بهتر گفت: در چند سال اخیر توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان طرح تولید ارقام با طعم مناسب و تولید بالا در حال اجراست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: نتاج حاصل از این فعالیت تحقیقاتی، خوشبختانه دارای عملکرد، کیفیت، عطر و طعم مناسبی بوده و این موضوع در حال رصد ویژگی ها و در آینده نزدیک شاهد معرفی رقم جدید در این زمینه خواهیم بود.

او رقم غالب کشت شده توت فرنگی در استان را پاروس و کویین الیزا برشمرد و گفت: ارقام کشت شده عمدتا پاروس، کویین الیزا، سلوا، کاماروسا است.

به گفته اسکندری متوسط عملکرد این محصول ۱۸ تن در هکتار می باشد که گاها عملکردهای تا ۴۰ تن در هکتار را نیز در سطح مزارع استان شاهد بوده ایم.

او گفت: میز توت فرنگی برای توسعه این کشت در استان تشکلیل خواهد شد و پیگیری در راستای جذب تجار و صادر کنندگان به منظور صادرات توت فرنگی و معرفی ارقام جدید با عملکرد بالا و ماندگاری بیشتر در این راستا موثر است.

طول دوره برداشت توت فرنگی ۴۵ روز و در کردستان و از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواسط تیرماه ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.