مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: در شهر تبریز در هر ثانیه ۵ هزار لیتر و در استان آذربایجان شرقی ۹ هزار لیتر آب مصرف می شود.

آقای خانی گفت: جمعیت تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در شهر‌ها حدود ۳ میلیون نفر و نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در روستا‌ها ساکن می‌باشند که در کل نزدیک به ۴ میلیون نفر ارائه خدمات می‌دهد.

 آب شهرستان تبریز از ۴ منبع خط آبرسانی زرینه رود ۵۵ درصد، خط آب رسانی نهند ۱۳ درصد، چاه‌ها (هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) ۳۱ درصد و قنوات یک درصد تامین می‌شود که ۶۵ شهر با ۴ میلیون نفر جمعیت شهری و ۲۲۲۷روستا که شامل ۵۳ درصد می‌شود را پوشش می‌دهد.

 ۱۵۰ لیتر استاندارد مصرف آب کشور و ۲۲۰ لیتر در ثانیه هم مقدار مصرف کلانشهر تبریز است که ۷۰ درصد از استاندارد ملی بیشتر می‌باشد بنابراین مردم عزیز با رعایت الگوی مصرف درست و استاندارد و با ۱۵- ۱۰ درصد صرفه جویی که حدود ۷۵۰ لیتر در ثانیه و معادل ۳۰ چاه آب می‌شود در این راه به رفع کمبود آب کمک خواهند کرد.

 در شهر تبریز در هر ثانیه ۵ هزار لیتر (۵ متر مکعب) و در استان آذربایجان شرقی ۹ هزار لیتر (۹ متر مکعب) آب مصرف می شود.

 با توجه به اینکه در سطح کشور و استان با خشکسالی مواجه هستیم بحث کاهش سطح بارندگی نیز وجود دارد که درسطح کشور این کاهش ۵۰ درصد بوده و در سطح استان ۲۵ درصد تخمین زده می‌شود و با توجه به این که با افزایش درجه حرارت نسبت به سال‌های گذشته روبرو هستیم که طبیعتا افزایش مصرف را به بار خواهد داشت.

 خوشبختانه با تدابیر خوب و کارشناسی و حفر چاه‌ها و مهندسی معکوس سعی گردیده این کم آبی به حداقل برسد.

روی هم رفته وضع تولید آب دراستان خوب است ولی مصرف هم باید مطابق با استاندارد‌های در نظر گرفته شده باشد.

وی با اشاره به قیمت تمام شده تولید آب گفت:به دلیل پلکانی و مناسب نبودن قیمت با کاهش درآمد مواجه هستیم که این امر نگهداری تجهیزات و بروزرسانی آن‌ها را با مشکل مواجه کرده که امیدواریم با تدبیر مسئولان کلان کشور و استان بتوانیم مشکلات رو حل کنیم.

وی در مورد کیفیت آب گفت: یک آزمایشگاه مرجع با دستگاه‌ها و تکنولوژی بالای شبانه روزی در حال رصد هستند که بهترین آب شرب را به دست مردم برسانند.

 ۷۵ درصد آب شرب استان از طریق شرکت آب منطقه‌ای و ۲۵ درصد آب از طریق چاه‌های استان تامین می‌گردد که در برنامه ریزی بلند مدت برای تامین آب شرب شهر تبریز بحث انتقال آب ارس مطرح گردید که با کمک استاندار و نمایندگان در مجلس شورای اسلامی انتظار داریم حداقل در بازه ۴ سال آینده پروژه به بهره برداری برسد.

 عملیات آبرسانی به ۱۲۱ روستای محروم در ۴ شهرستان استان که شامل کلیبر، خداآفرین، ورزقان و هشترود می‌شود توسط قرارگاه امام حسن (ع) سپاه در حال انجام است و در فاز نخست پروژه آبرسانی، با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت سه مجتمع آبرسانی و انتقال آب به ۱۲۱ روستا است که آبرسانی به اولین روستا با سه کیلومتر لوله‌گذاری اجرایی شده است.

 با مساعدت استاندار تعداد روستا‌های محروم از ۱۲۱ روستا به ۴۰۰ روستا افزایش داده شده و عملیات اجرایی آن طی امسال اجرا خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.