حسینی گفت: اگرچه محیط زیست زیربنای توسعه پایدار محسوب میشود و رشد سایر بخشها در گرو پایداری و کارکرد صحیح آن معنا و مفهوم پیدا میکند، اما طی سالهای اخیر رد پای دست اندازیهای بی حساب و کتاب بشر که عمدتا عمدی بوده بر خاک و آب و زمین ودریا و زیستگاه به جای مانده است.
این دوستدار محیط زیست در استان فارس گفت: کمتر مکانهایی باقی مانده که از دست اقدامات ویرانگر مخالفان طبیعت و محیط زیست و سودجویان و منفعت طلبان جان به در برده باشد و یکی از این نقاط مرغک، واقع در شهر رونیز از توابع شهرستان استهبان استان فارس است.
او مدعی شد که درختان کهنسال این تفرجگاه که محیطی مفرح برای مردم بود، توسط عدهای طی سالهای گذشته قطع شده و اکنون هم شاهد آتش زدن بقایای آن درختان، هستیم و هیچ حفاظتی از این محل انجام نمیشود.
تفرجگاه مرغک که آب چشمهای در آن جریان دارد، از یادگارهای پیشینیان ساکن رونیز بوده و آسیابهای آبی هفتگانه این منطقه هم به ثبت ملی رسیده است.
قطع درختان کهنسال و چنارهای تنومند مرغک، سالهای گذشته موجب اعتراضاتی از سوی فعالان و دوستداران محیط زیست و شناسایی و بازادشت کوتاه مدت خاطیان هم شد.
این در حالیست که طی سالهای اخیر شاخهها و درختانی جوان در کنار کنده قطع شده درختان کهنسال این تفرجگاه رشد کرده بود و امید به رویش مجدد درختان در دل طبیعت دوستان ایجاد شده بود، اما طی هفتههای گذشته، برخی اقدام به آتش زدن بقایای درختان کهنسال بریده شده با هدف حذف کامل آنها، کردهاند.
همزمان نیز در قسمتی دیگر، عدهای با تعرض به پارک کوهپایه مرغک که چند سال پیش برای استفاده عموم و توسط شهرداری از مالک آن خریداری شده بود و دارای سند ثبتی است، قسمتی از آن را تصرف کرده و درختان و حتی بوتههای واقع در این قسمت را قلع و قمع کردهاند.
شهردار اسبق رونیز ضمن تایید این وقایع گفت: تفرجگاه مرغک در کوههای ضلع جنوبی شهر رونیز و در کنار جاده شیراز-استهبان واقع شده است.
محسن عزیزی گفت: این تفرجگاه به دلیل طبیعت بکر و دست نخورده، آب گوارا و خنکی که از کوههای مرغک سرچشمه میگیرد و همچنین درختان سر به فلک کشیده چندین صد ساله همواره مورد توجه ویژه گردشگران بوده و هست.
او گفت: این تفرجگاه متاسفانه توسط عدهای سودجو بارها مورد تعرض و تخریب قرار گرفته و درختان آن را قطع یا آتش زدهاند و هیچ متولی امری هم وجود ندارد که جلوی این تعرض را بگیرد.
شهردار اسبق رونیز گفت: تاکنون چندین مورد تخریب در این منطقه رخ داده، اما متاسفانه واکنشی از ناحیه شورا و شهرداری، میراث فرهنگی و منابع طبیعی و ... انجام نشده و تذکری هم داده نشده است و باید ترتیبی اتخاذ داده شود که همه متولیان در حفظ و حراست از تفرجگاه بکر و زیبا حساس شوند.
عزیزی پیشنهاد داد: جدولی که از چشمه مرغک جاری میشود ثبت میراث فرهنگی شود تا با این کار از هر دو طرف حریم ایجاد و درختان چنار حاشیه جدول حفظ و حراست شود.
شهردار اسبق رونیز گفت: متاسفانه حتی در حفظ و نگهداری آسیابهای این منطقه که ثبت میراث فرهنگی بوده و از دوره قاجار باقی مانده است هم ناتوان و درمانده هستیم.