شیوا صمصام شریعت گفت: گرمازدگی پدیده ای است که با تشدید گرمای هوا در فصول گرم سال بویژه فصل تابستان اتفاق می افتد و می توان با انجام برخی راهکار تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
به گفته او با تشدید گرمای هوا باید از نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چایی پررنگ پرهیز کرد چراکه این نوشیدنی ها موجب دفع مایعات بدن میشود، همچنین مصرف میوه و سبزیجات که خاصیت نگهدارنده مایعات در بدن دارد در مقابل با گرما زدگی کمک کننده است.
چه کنیم تا از خطرات احتمالی گرمازدگی دور بمانیم؟
متخصص طب اورژانس معتقد است:افرادی که مجبور به کارکردن در تابش مستقیم خورشید هستند میتوانند با بستن پارچه مرطوب بر روی ناحیه سر و یا قفسه سینه از گرمازدگی پیشگیری کنند، تبخیر رطوبت پارچه باعث کاهش دمای بدن در ناحیهای که پارچه بر روی آن است میشود.
صمصام شریعت میگوید: یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از گرمازدگی تهیه سایبانهایی است که بعد از فعالیت در اوج گرما میتوان استفاده کرد.
او زمان ۱۲ تا ۴ بعدازظهر را گرم ترین ساعات روز دانست و گفت :توصیه میشود شهروندان بویژه کودکان ، سالمندان، خانمهای باردار و کسانی که دچار بیماریهای مضمن هستند در ساعات گرم روز بجز برای انجام کارهای ضروری از خانه خارج نشوند.
علائم گرمازدگی چیست؟
او گفت: علائمی همچون گیجی، احساس سبکی در سر، تهوع و استفراغهای مکرر و عدم تمرکز در انجام کارها نشانه های اولیه گرمازدگی است.
به گفته او:افرادی که دچار گرمازدگی شدند، اما علائم مکرر تهوع و استفراغ را ندارند و دچار علائم خفیف مانند احساس سبکی در سر و ضعف و بی حالی هستند با استفاده از مایعات زیاد بهبود می یابند البته توصیه میشود مایعات در حجمی کم و در دفعات زیاد استفاده شود. اما اگر در فردی علائم گرمازدگی تشدید شد باید حتما در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه نماید.