علی حسن رحمانی به مسمویت تعدادی از خوزستانیها بر اثر مصرف الکل تقلبی در ایام اخیر اشاره کرد و گفت: این افراد مشروبات تقلبی دستساز و حاوی متانول را مصرف کردهاند در حالی که متانول بسیار سمی و کشنده است.
او میگوید: مصرف دو قاشق غذاخوری الکل حاوی متانول نیز میتواند کشنده باشد و اگر کشندگی ایجاد نکند میتواند فرد را دچار کاهش هوشیاری، تشنج، مشکلات بینایی، کوری دائم، مشکلات کلیوی و نارسایی کبدی کند.
رئیس بخش مسمومیت بیمارستان رازی اهواز ادامه داد: اگر فرد مقدار بیشتری از این الکل را مصرف کرده باشد و به موقع برای درمان مراجعه نکند، شاید قبل از رسیدن به بیمارستان فوت کند یا به درمان جواب ندهد.
این مقام مسئول گفت: معمولا آثار مصرف الکل حاوی متانول بر خلاف اتانول، تاخیری است و دو تا سه روز بعد دچار تاری دید میشوند که این تاخیر در مراجعه موجب میشود جواب به درمان در بسیاری از موارد مشکل باشد یا جواب داده نشود.
آقای رحمانی گفت: در صورتی که این افراد در ۲۴ ساعت نخست به مراکز درمانی مراجعه کنند معمولا قابل درمان هستند، اما با توجه به تاخیر در بروز علائم، اکثرا با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند. معمولا همه این افراد دچار مشکلات بینایی، تشنج و کاهش هوشیاری میشوند و در نتیجه جواب به درمان مشکل یا غیرممکن خواهد بود.
رئیس بخش مسمومیت بیمارستان رازی اهواز گفت: در همه بحرانهای الکل معمولا طیف جوان بیشتر دچار مسمومیت شدهاند بنابراین باید مراقبتهای لازم انجام شود. متاسفانه در چند روز اخیر چندین نفر دچار کوری دائم و کاهش سطح هوشیاری شدهاند به گونهای که به جز یکی دو بخش ICU بسیاری از تختهای بخشهای بیمارستان رازی توسط این افراد پر شدهاند.
او میگوید: اگر فردی ندانسته یا بر اثر ندانمکاری نیز مشروبات الکلی مصرف کند باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند تا به موقع درمان شود.
بنا به گفته حبیب حیبر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ۲۳ خردادماه تا دوم تیرماه ۸۴ نفر بر اثر مصرف الکل تقلبی دچار مسمومیت شده و در بیمارستانهای خوزستان بستری شدهاند که دو نفر در پی این مسمومیت جان باختهاند. همچنین هفت نفر از این افراد دچار عوارض بینایی شدهاند.