آقای اسدی گفت: باتوجه به اینکه ممکن است دام بیماری باکتریایی یا ویروسی داشته باشد، ذبح دام در کشتارگاه موجب میشود این بیماریها از بین برود و چرخه بیماری قطع شود تا خطری مردم را تهدید نکند.
پیش، حین و پس از کشتار دام معاینات لازم انجام میشود تا اگر دامی شرایط ذبح را نداشته باشد قرنطینه یا از چرخه کشتار حذف میشود، یعنی اگر پس از انجام معاینات مشخص شود دام دارای بیماری شاربن یا دیگر بیماریها است اجازه کشتار داده نخواهد شد.
بیشتر بخوانید
بعد از ذبح، ابتدا تا انتهای اجزای دام بررسی میشود، در صورتیکه ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود و تغییر رنگی در یکی از امعاء و احشای دام مشاهده شود از چرخه حذف خواهد شد.
به صورت شبانهروزی بازرسان دامپزشکی در کشتارگاه طیور نیز حضور دارند، مرغی که روانه بازار میشود تحت نظارت دامپزشکی بوده که این نهاد در تلاش است کیفیت مرغ ورودی به بازار را ارتقا دهد.
در حال حاضر کشتارگاه طیور در استان به صورت خط یک فعالیت دارد، البته با همکاری جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری قرار است به تعداد کشتارگاههای طیور استان افزوده شود که شرط اخذ مجوز، احداث خطهای تولید مدرن و جدید در دستور کار است.
تا پایان سال ۱۴۰۱ در یکی از کشتارگاههای طیور استان خط دوم راهاندازی خواهد شد که با توسعه این امر شرایط زیرساختی و فیزیکی برای ارتقای بهبود کیفیت مرغ فراهم خواهد شد، البته حدود یک سال است که به دنبال راهاندازی خط دوم تولید و ارتقای گرید B به A هستیم تا شرایط بهداشتی مهیا شود.