همزمان با اولین روز از تیرماه جشن باستانی تیرگان به شکرانه محصولات کشاورزی در جوار امامزاده احمدبن علی (ع) برگزار شد.

همزمان با اولین روز از فصل تابستان جشن ملی و باستانی تیرگان با حضور جمعی از مسئولان استان مرکزی و جمع گسترده‌ای از مردم فراهان در جوار امامزاده احمدبن علی (ع) روستای مشهد ذلف آباد این شهرستان برگزار شد.

در این جشن باستانی مردم فراهان و روستا‌ها و شهر‌های اطراف آن در جوار امامزاده احمد بن علی (ع) روستای تاریخی ذلف آباد جمع شده و با اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری و سرگرم کننده از نعمت‌های خداوند در فصل درو گندم و اولین روز تابستان شکرگزاری کردند.

فراهان سرزمین آئین‌های کهن ایران است، جشن تیرگان ریشه در قدمت فراهان دارد و این جشن که هرساله در اول تیر به شکرانه برداشت گندم در فراهان برگزار می‌شود سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا برگزار نشد.

جشن تیرگان که در سال ۸۹ به ثبت ملی رسیده، هرساله با شروع فصل برداشت و شکرانه نعمت گندم و آب پاشان در نخستین روز از تیر ماه در آستانه امامزاده احمد ا‌بن علی (ع) ذلف آباد شهرستان فراهان برگزار می‌شود.

در این مراسم که ریشه در باور‌های مردم منطقه فراهان دارد و از سالیان دور تا به امروز ادامه دارد اهالی فراهان در اول تیرماه هرسال از دور و نزدیک خود را به جوار امامزاده ذلف‌آباد می‌رسانند و با جشن وسرور و آب ‏پاشی و پخت آش رشته و همچنین دلمه که به سلامتی برای محصولات و فرهنگ تغذیه مربوط می‌شود این جشن را برگزار ‏می کنند.

در این ‏روز افراد به زیارت امامزاده و اهل قبور هم می‌روند و مردم شهر‌های همدان، ملایر، قم و تهران تولیدات خود شامل سوغات، عطاری و گیاهان دارویی، انواع گل و گیاه، ابزار کشاورزی ‏و صنایع دستی را به معرض فروش می‌گذارند. ‏

در تواریخ سنتی تیرگان روز کمان کشیدن آرش کمانگیر و پرتاب تیراز فراز البرز و گسترش مرز ایران زمین است و همچنین ‏جشن تیرگان جشن آغاز برداشت محصول و شکرگزاری از خداوند هم هست.

شهرستان فراهان بخشی از منطقه تاریخی فراهان است که منطقه وسیعی از شمال شهر اراک تا مناطقی از شهرستان آشتیان و تفرش تا مرز استان همدان را در بر می‌گرفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.