معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاوزی استان اصفهان گفت: دستگاه‌های هوشمند در طرح هوشمندسازی یارانه نان تاکنون در ۱۲۰۰ واحد نانوایی سطح استان نصب شده است.

امید شریفی گفت: یکی از کالا‌های مورد هدف هوشمندسازی یارانه‌ها، گندم، آرد و نان است؛ دولت هم در قالب هوشمندسازی و ساماندهی یارانه گندم و آرد به این موضوع ورود کرده که گام اول عملیاتی شدن این طرح، هوشمندسازی توزیع و فروش نان است.

به گفته او تاکنون روند این بوده که دولت یارانه‌ای که پرداخت می‌کرد به حلقه تولیدکنندگان اعم از کارخانجات آرد و نانوایان یعنی به گندم و آرد بود و در این مسیر مفسده‌هایی نظیر تخلفات عرضه خارج از شبکه، قاچاق و موارد این چنینی که بعضا برخورد‌هایی هم صورت می‌گرفت؛ وجود داشت به همین جهت برای هدفمند شدن این یارانه و این که جامعه هدف که خود مردم هستند، بهره‌مند شوند، دولت تصمیم گرفت این یارانه را از حلقه‌های تولید، به خود مردم به طور مستقیم و عادلانه پرداخت کند.

شریفی می گوید به واسطه نانوایی‌ها این یارانه به دست مردم می‌رسد، به همین دلیل در گام اول نصب و راه‌اندازی دستگاه‌های کارتخوان هوشمند در واحد‌های نانوایی است که یارانه از طریق این دستگاه‌ها برای مردم محاسبه و پرداخت می‌شود.

 در استان اصفهان، نزدیک به ۴ هزار و ۶۰۰ واحد نانوایی سنتی یارانه پز نوع یک و دو وجود دارد که از هفته گذشته در استان اصفهان بعد از استان‌های زنجان و قزوین، به عنوان استان سوم، عملیات اجرایی این طرح با نصب دستگاه‌های هوشمند در واحد‌های نانوایی آغاز شده است.

وی بیان کرد: این دستگاه‌ها تاکنون در نزدیک به ۱۲۰۰ واحد نانوایی در سطح استان و شهرستان اصفهان و ۱۵ شهرستان دیگر نصب شده که تا پایان هفته هزار دستگاه دیگر نصب خواهد شد و نهایتا تا پایان هفته آینده تمام این ۴ هزار و ۶۰۰ واحد را به دستگاه‌های هوشمند فروش نان مجهز خواهیم کرد.

شریفی افزود: در گام اول واحد‌هایی که این دستگاه در آن نصب می‌شود دولت ۱۵ درصد تشویقی در پایان هر روز به آن‌ها پرداخت می‌کند؛ به این صورت که در انتهای روز با توجه به میزان نانی که فروش می‌کنند، دولت ۱۵ درصد مبلغ کل فروش را به صورت تشویقی به آن‌ها پرداخت می‌کند؛ اما برای مردم هیچ تفاوتی نمی‌کند و همان قمیتی که در سال گذشته بابت خرید نان پرداخت می‌کردند را پرداخت می‌کنند.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاوزی سازمان جهاد کشاوزی استان اصفهان گفت : در حوزه نان سنتی یعنی نان تافتون، لواش، بربری و سنگک هیچگونه افزایش قیمتی را تا پایان سال نخواهیم داشت؛ مردم هیچ دغدغه‌ای نداشته باشند، چون هم آرد و گندم مورد نیاز استان بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تأمین شده و هم اینکه افزایش قیمت نخواهیم داشت؛ فقط خریدشان در قالب این دستگاه‌های هوشمند صورت می‌گیرد.

به گفته شریفی در این مرحله، آزادپز‌ها مشمول این طرح برای نصب دستگاه‌های هوشمند نمی‌شوند، بلکه این برای گام بعدی است که دولت ورود پیدا می‌کند؛ اما این به این معنی نیست که دولت آزادپز‌ها را رها کرده است، بلکه خرید آردشان با قیمت جدید گندم معادل ۱۲ هزار تومان، بین ۱۵ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است که با قیمت آزاد از کارخانجات و از طریق سامانه مربوطه خرید می‌کنند.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.