رجحانی در جلسه بررسی وضعیت کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری در سالن مدیریت بحران استانداری گفت: نوع نگاه تجملگرایانه یا دلسوزی بیمورد برخی شهروندان، به ویژه در موضوع تغذیه سگهای ولگرد، زندگی عادی مردم را تحتالشعاع قرار داده و فضای مجازی نیز به این موضوع دامن زده است.
تمام نهادهای مسئول در این زمینه باید با جدیت وارد عمل شوند تا امنیت مردم به مخاطره نیفتد.
نماینده فرمانداران هم گفت: برخی سازمانهای مردمنهاد، با ناآگاهی و حمایت بیمورد از سگهای ولگرد، موجب افزایش جمعیت آنها شدهاند.
هزینه عقیمسازی حیوانات ولگرد بالاست و همین مسئله موجب جولان سگها در شهرها و روستاها شده است.
علاوه بر سگهای ولگرد، وجود سگهای خانگی هم برای شهروندان مشکلاتی ایجاد کرده است.
واکسیناسیون حیوانات ناقل بیماری از موارد دیگری بود که در این نشست مطرح شد.
نماینده دامپزشکی هم گفت: سال گذشته ۸ هزار قلاده سگ واکسیناسیون شد، اما حذف قلاده این سگها توسط دامداران بعد از واکسیناسیون، تشخیص موارد سالم و بیمار را با مشکل مواجه میکند.
عمویی نماینده شهرداری قزوین هم، محدودیت منابع مالی را از مشکلات اصلی پیشرو دانست و گفت: ازدیاد جمعیت سگهای ولگرد در حالی اتفاق میافتد که تقریبا متقاضیای برای به کارگیری این حیوانات به عنوان نگهبان هم وجود ندارد.
رحمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هم با اشاره به خطر هاری و تمهیدات لازم برای مقابله با آن در ۱۷ پایگاه واکسیناسیون، از ۸ هزار حمله و گازگرفتگی سگها طی سال گذشته خبر داد.
سرعت عمل در درمان بیماری هاری، اهمیت زیادی دارد و واکسیناسیون و اقدامات درمانی باید بلافاصله بعد از حمله حیوان، انجام شود.
مرگ با ترحم برای حیوانات ولگرد، یکی از راهکارهای اجرا شده در دنیاست که هزینه کمتری دارد.
با این حال نماینده محیط زیست، بر جمعآوری و واگذاری سگها به متقاضیان تاکید کرد.
رهاسازی سگها مشکلات متعددی به دنبال دارد که ظهور انواع گونههای هیبریدی با ویژگیهای تهاجمیتر، به خصوص در جایگاههای دفن زباله از جملهی آنهاست.