به نقل از روابط عمومی استانداری قم، سید محمدتقی شاهچراغی در دیدار پرویز سروری رئیس شورای عالی استانها، ارتقای جایگاه شوراهای اسلامی و ایجاد مدیریت یکپارچه شهری را یکی از خواستهها و برنامههای مد نظر دولت انقلابی برشمرد.
او گفت: شهر قم باوجود تعداد بالای جمعیت در شهر، میتواند به عنوان پایلوت این موضوع در کشور انتخاب شود.
استاندار قم با اشاره به تمرکز ۹۴ درصد از جمعیت این استان در شهر قم گفت: قم، ظرفیت و زیرساختهای لازم برای مدیریت شهری یکپارچه را دارد و میتواند بسیاری از معضلها و چالشهای شهر را حل کند و در سفر اخیر رییسجمهور به قم بیشترین مجوز و بودجه برای مدیریت شهری گرفته شد.
شاهچراغی گفت: شهر قم، فرصت بسیار خوبی برای شروع این کار است و بسیاری از چالشهای سایر استانهای کشور را ندارد و از نگاه دولت نیز زیرساختهای لازم در این شهر وجود دارد و شورای اسلامی شهر قم و شهرداری ظرفیتها و توانمندیهای خوبی برای شروع این طرح دارند.
او گفت: علاوه بر زیرساختهای لازم برای اجرای طرح مذکور، ظرفیت نیروی انسانی بالایی در استان و شهر قم وجود دارد که میتوانیم از آن استفاده کنیم و با یک برنامهریزی جامع، میتوانیم توانمندیهای لازم را نیز به وجود بیاوریم.
استاندار با تاکید بر استفاده از سایر ظرفیتهای دستگاهها گفت: ایجاد یک مرکز مجزا برای تربیت نیروی انسانی و کادرسازی نیروهای انقلابی در حوزه مدیریت شهری لازم است که برای رسیدن به این هدف در کشور؛ شهر قم آمادگی لازم را دارد و میتواند چنین مرکزی را ایجاد کند و شرایط و امکانات آن را دارا است.
شاهچراغی نزدیکی شهر قم به تهران را یکی دیگر از امتیازهای این شهر ذکر کرد و گفت: باید در شهرهای کوچک و برای اجرای عدالت بیشتر کارکنیم و برای توانمندسازی شهرداریهای شهرهای کوچک در زیرساختهای مهم همچون آتشنشانی راهکاری اندیشیده شود.
او گفت: این نگاه و نگرش در استان به خوبی در حال اجرا و شهرهای کوچک در حال تجهیز و توانمندسازی میباشد و همکاری خوبی بین دستگاهها شکل گرفته است.
رئیس شورای عالی استانها نیز شوراها را با تعداد ۱۲۶ هزار عضو در کشور معتمد مردم دانست و گفت: باید مدیریت یکپارچه شهری را در ایران آغاز کنیم و دولت در صورت وجود زیرساختهای مناسب آماده واگذاری پلکانی مسئولیت شهرها به شوراها بوده تا دولت را سبک کرده و خدمات را ارتقاء دهد.
سروری گفت: شوراها با داشتن بیشترین تعداد عضو و کسب رای از مردم، بزرگترین شبکه اجتماعی کشور را دارند.
او شوراها را با تعداد ۱۲۶ هزار عضو در کشور معتمد مردم دانست و گفت: باید از این ظرفیت در همه حوزهها استفاده کرده و با کمک مردم مشکلها و چالشهای کشور و استان را حل کرد و این شوراها حلقه بین دولت و مردم بوده که دولت جدید به دنبال ارتقای جایگاه شوراها است.
رئیس شورای عالی استانها، سازماندهی و نگاه جدید به شوراها را لازم خواند و گفت: باید نظارت بر شوراها افزایش پیدا کرده و اجازه ندهیم هر کس به شوراها ورود کرده و برای مردم قانونگذاری کرده و به زندگی مردم دسترسی پیدا کند، این افراد باید آموزشهای لازم را دیده و الزامهای آن نیز بهدقت دیده شود تا اعضای شورا بدانند در هر شرایط چه عکسالعملی داشته باشد.
او میزان تخلفهای اعضای شورای شهر را کمتر از چهار دهم درصد دانست و گفت: کمترین تخلفها مربوط به شبکه اعضای ۱۲۶ هزارنفری شوراها بوده و نسبت به سایر ارگانها کمترین تخلف را شوراها دارند و این تعداد تخلف نیز به علت آگاهی نداشتن بوده که با آموزش میتواند این میزان تخلف را نیز کاهش داد.
سروری همچنین کادرسازی برای ورود به شوراها را وظیفه استانداری و شورای عالی استانها عنوان کرد و گفت: با آموزش درست و کادر سازی میتوانیم شاهد تصمیمات درست و کیفی در سطح استان و کشور باشیم و ظرفیت مناسبی را برای آینده کشور ایجاد کنیم.
او جامعه ایران را در حال کاهش جمعیت روستایی و افزایش جمعیت شهری دانست و گفت: با افزایش جمعیت شهری بر وظایف مدیریت شهری افزودهشده و باری بر مدیریت شهری تحمیل میشود که آیا در این شرایط ما برنامهای برای افزایش ظرفیت مدیریت شهری داریم.
رئیس شورای عالی استانها با ابراز تاسف از کاهش عملکرد شوراهای شهر به شورای شهرداریها گفت: در حال بررسی شرایطی هستیم که بتوانیم جایگاه شورای شهرها را افزایش داده و قانون در حال بازنگری است تا بتوانیم مدیریت شهر را بر عهده شوراها گذاشته و به یک مدیریت یکپارچه شهری دست پیدا کنیم.
او وجود نداشتن زیرساختهای لازم برای ایجاد یک مدیریت یکپارچه را بررسی کرد و گفت: تجربه عملی دنیا نشان داده باید مسئولیت دولتها را کم کرد از این آغتز مدیریت یکپارچه شهری در ایران ضروری است، دولت در صورت وجود زیرساختهای مناسب آماده واگذاری پلکانی مسئولیت شهرها به شوراها بوده تا دولت را سبک کرده و خدمات را ارتقا دهد.
سروری برگزاری نشستهای مشترک با استانداران و مدیریت شهری را مطرح کرد و گفت: باید با مشارکت و همکاری از این شبکه مطمئن و بزرگ شوراها استفاده حداکثری کرده و این دولت این فرصت را در اختیار ما قرار داده است و با ایجاد کارگروه مشترک بین دولت و شورا به این هدف دست پیدا خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: باید به مدیریت انقلابی مورد نظر رهبری دست پیدا کنیم و با کاهش مراحل بروکراسی اداری مشکلها را حل کرده و تصمیمها را با کمترین زمان اجرایی کنیم و اجازه ندهیم وارد فرایندهای معیوب شوند.