آقای مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: امسال با نامگذاری سال به نام دانش بنیان و تاکید بر دانش بنیان کردن کشاورزی، سازمان تات بار سنگینی را روی دوش خود احساس میکند که خوشبختانه با همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری برنامهای تدارک دیدهایم که امروز بیش از آنچه تصور میشد، محقق شده است.
به گفته او، بنابر مصوبه ۲۷ فروردین امسال تعداد شرکتهای دانش بنیان را باید به ۲۰ درصد کل شرکتها برسانیم که بدین ترتیب از مجموع ۶۷۰۰ تا ۶۸۰۰ شرکت حداقل ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ شرکت باید دانش بنیان شوند. در مسیر علم و فناوری و با استفاده از ظرفیت دانش بنیانها امکان تامین گندم مورد نیاز کشور حتی با کاهش سطح زیرکشت وجود دارد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اولین دهکده فناوری و نوآوری در استان خراسان رضوی را افتتاح کردیم و فردا دومین دهکده فناوری در همدان و هفته آینده هم در سمنان راه اندازی میشود.
طبق گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، تا شهریور حداقل ۵۰ مزرعه نوآوری را ایجاد خواهیم کرد و بنا داریم که ظرف یک تا ۲ هفته آینده دهکده فناوری و نوآوری در سیستان و بلوچستان را راه اندازی کنیم تا با استفاده از ظرفیت بخش کشاورزی ارزبری را به حداقل برسانیم.
با توجه به اینکه بخش کشاورزی ۱۸ درصد تولید ناخالص داخلی و ۲۳ درصد اشتغال را عهده دار است و همچنین بنابر تاکید مقام معظم رهبری بر کشاورزی دانش بنیان، ریل گذاری سازمان تات تغییر کرده که این امر بدان معناست که آیین نامه انتقال را تغییر دادیم و در آیین نامه جدید تمام توانمندی را بر این گذاشتیم که شرکتهای دانش بنیان را به کار بگیریم.