رسول کوهستانی پزوه گفت: صادرات استان اصفهان در ۲ ماهه نخست امسال ۱۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن و ارزش کاهش یافت.
او کاهش صادرات شرکتهای فولاد مبارکه و ذوبآهن را دلیل کاهش صادرات استان دانست و گفت: این مشکل به دلیل صدور بخشنامههای عوارض محصولات معدنی که پس از ۲ ماه نیز حذف شد، رُخ داد که نتیجهای هم جز کاهش صادرات استان دربرنداشت.
اوبا اشاره به صادرات ۳۳۵ قلم کالا از استان به ۶۲ کشور دنیا، میگوید: چُدن، آهن و فولاد و مصنوعات آن به ارزش ۸۸ میلیون دلار با سهم ۴۹ درصد، محصولات پتروشیمی به ارزش ۳۱ میلیون دلار با سهم ۱۷ درصد و محصولات لبنی به ارزش ۲۰ میلیون دلار با سهم ۱۱ درصد، مهمترین کالاهای صادراتی استان اصفهان هستند.
عراق، پاکستان، ترکیه، میانمار و ارمنستان مهمترین کشورهای هدف صادراتی استان محسوب میشوند.
به گفته مدیرکل گمرکات استان اصفهان، میزان صادرات از طریق گمرکات استان به کشور عراق ۵۹ میلیون دلار، پاکستان ۳۷ میلیون دلار، ترکیه ۱۴ میلیون دلار، میانمار ۱۰ میلیون دلار و ارمنستان ۹ میلیون دلار بوده است.
کوهستانی پزوه گفت: میزان واردات به استان اصفهان نیز در ۲ ماهه نخست امسال حدود ۹۶ میلیون دلار شامل ۳۳۶ قلم از ۳۶ کشور دنیا بود که تفاوت چندانی با مدت مشابه سال گذشته نداشت.
وجود قُطبهای صنعتی نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی، رنگسازی و صنایع نظامی از دلایل اهمیت گمرک اصفهان محسوب میشود.
گمرکات استان اصفهان با پنج گمرک تابعه فعال و ۱۱ انبار اختصاصی در کیلومتر پنج جاده اصفهان- شیراز قرار دارد.