اسماعیل محبیپور در آیین پاسداشت روز جهانی صنایع دستی گفت: هنرمندان صنایعدستی اقتصاد استان را در بخشهای مختلف و در عرصه هنر سرپا نگه داشتهاند و برای بهتر شدن حال مردم تلاش میکنند.
معاون استاندار فارس گفت: ما اعتقاد قلبی و عملی بسیاری به تجربیاتی داریم که از گذشته بهدست آوردهایم و بر اساس تجربیاتمان به این نتیجه رسیدهایم که هرچه بر نقش اجتماعی و فرهنگی تأکید بیشتری کنیم و فعالیتهایمان در این زمینه را دقیقتر، جامعتر و کاملتر پیش ببریم، هزینههای امنیتی کشور پایینتر میآید.
محبیپور گفت: در هر جا که لطافت هنر تجلی پیدا میکند خشونت از آنجا حذف میشود و در هرجا که فعالیتهای اجتماعی فرصت ظهور و بروز دارد آسیبها کاهش پیدا میکند.
او گفت: اراده جدی که در دستگاه اجرایی استان وجود دارد این است که فعالیتها در بخش اجتماعی باید توسعه یابد. ارتباط با مردم، شنیدن حرفهای مردم و برطرف کردن آلام آنها و در یک کلام آنچه که باعث فراهم شدن شرایط بهتری برای زندگی مردم استان باشد مدنظر دستگاههای اجرایی استان است.
معاون استاندار فارس گفت: امروز نگاه ما به هنر نباید تنها ایجاد لذت معنوی در جامعه باشد. ما باید از هنر در مسیر توسعه استان بهره ببریم.
او گفت: استان فارس مملو از استعدادهای هنری است، در استان فارس شهرستان یا قوم و طایفهای نداریم که با هنر بیگانه باشد؛ لذا در این استانی که با هنر عجین است و با هنر شناخته میشود برای رسیدن به اهداف توسعهگرا باید مأموریتهای مهمی در بخش صنایع دستی تعریف شود.
محبیپور گفت: باید از صنایع دستی و هنر در بخش مقاومسازی و آسیبناپذیر کردن اقتصاد استفاده و سرمایهگذاری کنیم.
او گفت: صنایع بالادستی باید در استان ایجاد شود و اگر این صنایع ایجاد شده بایستی بیش از پیش در مسیر بهرهمندی از این صنایع گام برداریم.
معاون استاندار فارس گفت: استان فارس یکی از استانهایی است که در صنعت دامداری در کشور حرفهای بسیاری برای گفتن دارد؛ لذا باید از این ظرفیت در صنعت چرم بهره ببریم.
او به صنعت پایین دستی در صنایع دستی فارس اشاره و گفت: تولیدات هنری نمیتواند ما را به آن نقطه بهرهمندی اقتصادی هنرمندان در رسیدن به استقلال اقتصاد استان و کشور برساند مگر اینکه بتوانیم در بخش پایین دستی کار کنیم و بازارها در این بخش را فراهم کنیم و به سمتی برویم که با استفاده از علم روز حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.
محبیپور گفت: هنرمندان صنایعدستی باید نشان بدهند که صنایع بالادستی و پایین دستی در چه وضعیتی قرار دارند و ایدهآلها در این بخشها چگونه است و در نهایت مدیران دستگاههای اجرایی میتوانند از این نشانهگذاریها برای توسعه استان استفاده کنند.
او گفت: بدون شک ما به هماهنگی بین صنایع بالادستی و پایین دستی و احیای بیش از پیش صنایع دستی فارس کمک خواهیم کرد.
محبیپور گفت: شرایط دو سال گذشته که صنایع دستی به دلیل کرونا آسیب دید را میتوان تغییر داد. البته در این دو سال بخشهایی از این صنعت بزرگ هم شکوفا و تبدیل به فناوریهای جدید شد. در حال حاضر هم هنرمندان فعال در این عرصه باید از تجربه کسب شده در این آزمون تکلیف صنایعدستی را مشخص کنند.
او گفت: امروز شرایط دسترسیها و بازارها نسبت به گذشته متفاوت شده است. آسیبشناسیها و قدم برداشتن برای تبدیل صنایع سنتی با بازار مدرن انجام نشود حتما از بازار حذف خواهیم شد.
محبیپور گفت: باید با اندیشیدن تدابیر لازم در مسیر پایین آوردن قیمت و ارزان کردن محصولات با حفظ اصالت آنها و همچنین فراوان کردن و تسهیل دسترسی به محصولات گام برداریم.
او گفت: متأسفانه هنرمندان فارس از تعطیلی بازار صنایعدستی گلهمند هستند. اصلا معنا ندارد در شهر شیراز که در پایان هفته مملو از حضور گردشگران داخلی و خارجی میشود بازار سنتی تعطیل باشد. این تصمیم احتمالا توسط شورای بازار گرفته شده است و مدیرکل میراث باید مسیر به حل این مشکل اقدام کند.
محبیپور گفت: نگاه خداپسندانه و آنچه هنجارهای جامعه میطلبد در بخش هنر ضرورت دارد و با رعایت این هنجارهاست که فضای کاری هنرمندان فراهم میشود.
معاون استاندار فارس گفت: بنده برای مساعدت فرمانداران به منظور ایجاد بازار محلی جهت توانمند کردن عرضه محصولات و گردش صنایع در کل جغرافیای استان تعهد میدهم و فرمانداران بایستی حمایتهای لازم را در این زمینه داشته باشند.