معاون محیط زیست فارس گفت: وضعیت تالاب پریشان بسیار بحرانی است و هیچ آبگیری هم نمی‌کند.

نبی‌الله مرادی در نشست خبری که به مناسبت هفته محیط زیست در محل پارک ملی بمو برگزار شد در خصوص شناسایی مناطق مستعد آتش سوزی در فارس گفت: از ابتدای دهه ٩٠ آتش سوزی‌ها در فارس شدت بیشتری گرفته که هم دلیل انسانی و هم طبیعی در بروز آن‌ها نقش داشته است.

او گفت: طی تفاهم نامه‌ای میان سازمان جنگل‌ها و هم محیط زیست و براساس تجارب به وجود آمده، اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گرفت.

معاون محیط زیست فارس گفت: در این راستا تشکیل گروه‌ها در نقاط مختلف استان، تجهیز گروه‌ها، ایجاد آتش بر، رده بندی نقاط بحرانی و ... در دستور کار قرار گرفت.

به گفته مرادی، ۴ تا ٥ منطقه از مجموع مناطق تحت حفاظت محیط زیست در فارس با ریسک بالا در آتش سوزی شناسایی شده و در همین راستا امکانات بیشتری به این مناطق اختصاص داده شده است.

او گفت: خوشبختانه از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال‌های قبل تعداد آتش سوزی کمتری در مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان رخ داده است.

معاون محیط زیست فارس گفت: از ابتدای امسال سه مورد آتش سوزی در مساحتی کمتر از سه هکتار ثبت شده است.

مرادی همچنین در خصوص تالاب‌های فارس گفت: دو تالاب ممسنی و برمشور زنده هستند و مابقی در شرایط سختی گرفتار شده‌اند.

او گفت: وضعیت تالاب پریشان بسیار بحرانی است و هیچ آبگیری هم نمی‌کند.٤٠ میلیون متر مکعب کسری مخزن در این تالاب داریم.

معاون محیط زیست فارس گفت: هزار چاه در اطراف این تالاب فعال است که ٣٠٠ مورد آن غیرمجاز هستند و مابقی هم در چهار فصل سال کشت انجام می‌دهند بدون محدودیت!

مرادی با بیان اینکه طرح انتقال اب از سد نرگسی نیز برای تالاب پریشان در دستور کار است، افزود: در طرح ارزیابی اثرات زیست محیطی سد نرگسی پیش‌بینی شده که با احداث آن ٢٠ میلیون مترمکعب آب به تالاب پریشان پس از آبگیری اختصاص داده شود.

او اظهار کرد: برای تالاب پریشان، بختگان، مهارلو و کافتر طرح احیاء تدوین شده و تفاهم نامه‌ای هم بین دستگاه‌های اثرگذار منعقد و براساس دستور استاندار تکلیف شده که طبق برش زمانبندی شده پیش بروند.

مرادی در خصوص منطقه حفاظت شده بهرام گور، خاطرنشان کرد که در دهه چهل، تفاهمنامه‌ای بین محیط زیست و معادن منعقد شد که طبق آن برخی مناطق مشمول ممنوعیت فعالیت معدنی نبود و به تبع آن پروانه‌های زیادی صادر شد.

معاون محیط زیست فارس با اشاره به دهه ۹۰ با افزایش تعداد مجوزها، اعتراضاتی مطرح شد، گفت: پس از این با همکاری سازمان صمت قرار بود ٥ پهنه مشخص و به محیط زیست معرفی شود و به جز این ٥ پهنه در جای دیگری متقاضی پروانه جدید وجود نداشته و برخی پروانه‌های قدیمی هم ابطال شود که اکنون به دو پهنه تقلیل یافته است.

خلیل تبری، کارشناس بخش انسانی محیط زیست فارس نیز گفت: فارس دارای تیم قوی آموزشی است و برنامه آموزشی ویژه پرسنل برگزار می‌شود.

تبری با بیان اینکه برای تمام واحد‌های درخواست کننده صنایع، سمن‌ها، دستگاه‌های اجرایی و ... دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود، افزود: محتوای آموزشی بر مبنای محیط زیست پایدار برنامه ریزی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.