وزیر دفاع کشورمان در دیدار با «عثمان الغانمی» وزیر کشور عراق با بیان اینکه نگاه ما به عراق تابعی از سه رکن اساسی حمایت از وحدت و یکپارچگی عراق، کمک به تحکیم ثبات و امنیت و مشارکت در توسعه و آبادانی کشور عراق است، گفت: مسئولان دو کشور میبایست نگاه جدیتر و عمیقتر جهت مقابله با این تخریبها و کارشکنیها داشته و نسبت به تقویت همکاریها اهتمام و انسجام بیشتری داشته باشند.
امیر آشتیانی همچنین با تاکید بر اینکه معتقدیم این کشورهای منطقه و غرب آسیا هستند که باید امنیت منطقه را مدیریت کنند و تا زمانی که نیروهای فرامنطقهای در این خطه حضور داشته باشند، امکان دستیابی به ثبات و صلح غیرممکن است، گفت: اقدام شایسته پارلمان عراق در خصوص تصویب قانون جرم انگاری روابط با رژیم صهیونیستی، ضربه بزرگی به سیاست عادیسازی روابط با این رژیم نامشروع وارد ساخت.
«الغانمی» وزیر کشور جمهوری عراق نیز در این دیدار با تأکید بر پیشینه همکاری مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق گفت: ایران همواره در برهههای مختلف در کنار عراق ایستاده است و ما هیچگاه کمکهای این کشور و زحمت مجاهدان ایرانی را در مبارزه با تروریسم فراموش نمیکنیم.
وی با تأکید بر همکاری همهجانبه جمهوری عراق با کشور ایران تصریح کرد: قطعاً همکاری دو کشور ایران و عراق میتواند به تکامل بخشهای مختلف جمهوری عراق بهویژه امنیت و بخشهای اقتصادی این کشور کمکهای شایانی کند.
پنجم خرداد بود که پارلمان عراق قانونی تصویب کرد که بر اساس آن هرگونه رابطه با رژیم صهیونیستی یا همکاری با افراد و شرکتهای صهیونیستی جرم به شمار میرود.
این قانون هرگونه همکاری سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فنی، فرهنگی، ورزشی و علمی با رژیم صهیونیستی را جرم تلقی میکند.
چندی پیش کنفرانسی با عنوان «آشتی و عادی سازی» با حضور برخی چهرههای شناخته شده بعثی و تعدادی از رؤسای عشایر سنی مذهب استان الانبار و نینوا در «اربیل» مرکز اقلیم کردستان عراق برگزار شد. موضوع این کنفرانس ضرورت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و تطهیر «توافق آبراهام» بود.
به محض پخش شدن خبر این کنفرانس موجی از اعتراض و خشم نسبت به آن در عراق به راه افتاد. مردم برخی از شهرهای عراق به خیابانها آمده و علیه این کنفرانس تظاهرات کردند و مقامات این کشور یکی پس از دیگری اعلام کردند از کنفرانس اربیل خبر نداشته و با آن موافق نبودند. به طوریکه «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در واکنش به برگزاری این کنفرانس به شدت آن را محکوم کرده و شورای عالی قضایی عراق نیز بلافاصله از صدور حکم بازداشت شرکت کنندگان در کنفرانس موسوم به «دعوت به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی» در اربیل خبر داد.
تقریبا اکثر شخصیتهای مهم سیاسی به این کنفرانس واکنش نشان دادند. موج مخالفت با کنفرانس عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در اربیل به قدری شدت گرفت که مسئولان برگزاری این کنفرانس ادعا کردند از محتوای آن خبر نداشته و فکر میکردند این کنفرانسی برای آشتی بین ادیان است.
پس از آن رئیس فراکسیون جریان صدر در پارلمان عراق اعلام کرد که پیش نویس قانون جرم تلقی کردن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در نخستین نشست پارلمان ارائه میشود.
نمایندگان عراقی پس از تصویب قانون «جرمانگاری عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی» علیه این رژیم شعار سر دادند.