ویلسون خاطرنشان کرد: علاوه بر وجود مواد مغذی، شیردهی حاوی عوامل زیادی است که ممکن است بر نحوه رشد ریه و سیستم ایمنی تاثیر بگذارد.

این مطالعه شامل بیش از ۲۰۰۰ جفت مادر و کودک از سه مطالعه بود. از زنان در مورد شیردهی و علائم آسم زمانی که فرزندانشان در ۴ تا ۶ سالگی بودند سوال شد. هر چه مادر مدت بیشتری به طور انحصاری به نوزادش شیر می‌داد، احتمال کمتری داشت که فرزندش پیامدهای مرتبط با آسم از جمله خس خس سینه، تشخیص آسم و یا استفاده از دارو برای درمان آسم در یک تا دو سال گذشته را تجربه کند.

در مقایسه با نوزادانی که کمتر از دو ماه با شیر مادر تغذیه شده بودند، کودکانی که دو تا چهار ماه با شیر مادر تغذیه شده بودند، ۳۶ درصد با احتمال کمتر ابتلا به آسم یا خس‌خس سینه در ۴ تا ۶ سالگی روبه‌رو بودند.

این مطالعه نشان داد نوزادانی که به مدت ۵ تا ۶ ماه از شیر مادر تغذیه می‌کردند، ۳۹ درصد کمتر احتمال ابتلا به آسم را داشتند و آن‌هایی که بیش از شش ماه از شیر مادر تغذیه می‌کردند، احتمال ابتلا به آسم در آن ها ۴۸ درصد کمتر بود.

تغذیه ترکیبی شیر مادر همراه با شیر خشک یا آبمیوه همانند تغذیه انحصاری با شیر مادر از ابتلا به آسم محافظت نمی‌کند.

به گفته محققان در شیر مادر، تعداد زیادی باکتری خوب ساکن در روده و سایر پروتئین‌های محافظ وجود دارد که از افزایش سرعت سیستم ایمنی بدن و بروز آلرژی و ایجاد آسم جلوگیری می‌کند.

محققان توصیه می‌کنند اگر نمی‌توانید شیر دهید، راه‌های دیگری برای کمک به پیشگیری از آسم وجود دارند. از جمله به حداقل رساندن استفاده از آنتی بیوتیک ها و انجام اقداماتی برای جلوگیری از عفونت‌های ویروسی. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها می‌تواند میکروبیوم روده را تغییر دهد و زمینه را برای بیماری آسم فراهم کند.

منبع: مدیسن نت