رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودبار گفت: داماش گیلان میزبان گلی از خانواده سوسنها است که نخستین بار در سال ۱۳۵۴ در کتاب (فلور شرق) معرفی و به افتخار گیاهشناس آلمانی کارل فردریش فون لدبور به نام (لیلیوم لدربوری) نامگذاری شد و در همان زمان پس از معرفی این گل به دولت ایران از سوی شورای عالی محیط زیست، این گل کمیاب در گروه آثار زیست محیطی ملی کشور به نام رودبار در روستای داماش به ثبت رسید.
به گفته علی فرهی، روستای داماش در فاصله ۱۲۰ کیلومتری رشت قرار گرفته است و مدت زمان سفر به این مقصد ۲ساعت و ۴۵ دقیقه است.
همراه با فصل گلدهی این گیاه ارزشمند و کمیاب که در سایر مناطق تقریبا منقرض شده و یا به صورت محدود وجود دارد، هشتمین جشنواره گلدهی آن با برگزاری مراسم و بازدید از باغ گل از ساعت ۱۵ الی ۱۸ روز پنجشنبه ۱۹ خرداد در روستای داماش رودبار برگزار میشود.
امسال با توجه به سرمای هوا، مدت زمان گلدهی سوسن چلچراغ ممکن است تا اواخر خرداد ادامه داشته باشد.
هم اکنون تعداد اندکی گل در محدود اثر طبیعی ملی داماش شکوفا شده و تعداد زیادی غنچه گل آماده شکوفا شدن است که با گرم شدن ناگهانی هوا انتظار میرود در چند روز آینده تعداد زیادی گل شکوفا شود.
هدف از برگزاری جشنواره گلدهی سوسن چلچراغ آشنایی مردم با تنوع زیستی و ارتقا معیشت جوامع محلی همجوار با پدیدههای طبیعی ارزشمند و نادر است.