هیوا لهونیان گفت: همزمان با افزایش دمای هوا و آغاز فصل پیک مصرف برق در استان، برنامههای عملیاتی مدیریت اضطراری بار نیز در کردستان آغاز میشود؛ که امسال باتوجه به هماهنگیهای صورت گرفته با سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرکهای صنعتی و مشترکان بخش کشاورزی استان، شاهد اجرای متفاوت این برنامهها نسبت به سال گذشته خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: زمانیکه میزان مصرف برق بیش از میزان برق تولید شده باشد، شبکه پایداری خود را از دست داده و به تبع آن کیفیت انرژی نیز کاهش مییابد بدین منظور شرکتهای توزیع نیروی برق با مدیریت اضطراری بار، اقدام به تنظیم بار در شبکه میکنند (تعادل تولید و مصرف) تا از ایجاد ناپایداری در شبکه توزیع برق (blackout) واختلال درکل شبکه سراسری جلوگیری شود.
او می گوید: تلاش و همت ما بر گذر از پیک مصرف ۱۴۰۱ با کمترین خاموشیها در سطح استان است و تحقق این مهم مستلزم همکاری و هماهنگی کلیه مشترکان اعم از بخشهای اداری، صنعتی، کشاورزی، خانگی وتجاری در موضوع مدیریت مصرف برق در این ایام است.
لهونیان گفت: عدم تعادل بین میزان سهمیه تخصیصی برای مصرف از سوی توانیر با میزان تقاضا در سطح استان، به ناچار ما را مجبور به اعمال برنامههای خاموشی ناشی از مدیریت اضطراری بار میکند که شهروندان میتوانند به صورت روزانه از این خاموشیها اطلاع پیدا کنند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق کردستان گفت: مشترکین میتوانند با نصب اپلیکیش برق من (قسمت خاموشی ها)، مراجعه به سایت شرکت به آدرس WWW.Kurdelectric.ir و همچنین تماس با واحدعملیات و اتفاقات برق (۱۲۱) و دیگر کانالهای اطلاع رسانی ایجاد شده میتوانند از خاموشیهای با برنامه استان در پیک ۱۴۰۱ مطلع شوند.
او می گوید: رفع خاموشیهای احتمالی و جلوگیری از تکرار آن در ایام پیک، منوط به ایجاد توازن مابین میزان تولید و تقاضا برای مصرف برق در شبکه است، گفت: در کنار سایر عوامل همچون محدودیت منابع، افزایش تقاضا برای مصرف به دلیل افزایش دما در فصل تابستان، متهم ردیف اول کمبود برق و خاموشیها در کشور و به تبع آن در استان مزرعههای استخراج رمز ارز و بیت کوین است که با مصرف برق زیاد همراه بوده و متاسفانه در طی ۲ سال اخیر باعث کمبود انرژی برق و قطعی در شبکههای توزیع برق شده اند.
لهونیان در پایان گفت: تمام تلاش این مجموعه هماهنگ، پایدار نگه داشتن شبکه برق برای مراکز حیاتی و حساس استان از جمله مراکز بهداشتی- درمانی، دکلهای مخابراتی به جهت تامین اینترنت و جلوگیری از اختلال در کسب و کار برخی از شهروندان، مراکز پمپاژ آب شرب شهری و روستایی و… است.
به گفته او مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف، ۵ برابر تعرفه برق هر کیلووات یعنی معادل ۵۰۰ تومان پاداش دریافت میکنند.