بر اساس مطالعهای که در مجله RMD Open منتشر شده است، محققان تأثیر رژیم غذایی را بر ایجاد هفت نوع آرتریت تحت نظر داشتنه اند که عبارتند از: استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، اسپوندیلوآرتریت محوری، آرتریت پسوریاتیک، اسکلروز سیستمیک و نقرس.
برای انجام این کار، محققان نتایج ۲۴ مطالعه منتشر شده در طول سالهای ۲۰۱۳-۲۰۱۸ و ۱۵۰ مقاله تحقیقاتی را که بیشتر در مورد روماتوئید و استئوآرتریت بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که افزایش غلظت ویتامین D، اسیدهای چرب امگا ۳، کندرویتین سولفات و گلوکزامین تا حدی بر پیشرفت بیماری تأثیر دارد. آووکادو، سویا و پروبیوتیکها نیز روند تخریب مفاصل را کند نکردند.
به گفته محققان، این نتایج نشان میدهد که تغییر رژیم غذایی که دنبال میشود، پیشرفت آرتریت را متوقف نمیکند و مانع از وخامت وضعیت بیمار نمیشود.
آرتریت اصطلاحی است که برای درد یا بیماری مفاصل استفاده میشود. بیش از ۱۰۰ نوع آرتریت و سایر بیماریهای مرتبط وجود دارد.
علائم آرتریت
معمولاً فرد مبتلا به آرتریت درد در یک یا چند مفصل و توانایی حرکت محدودی دارد. محل التهاب نیز ممکن است متورم و قرمز شود. دو نوع اصلی آرتریت وجود دارد: استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید.
مکانیسم ایجاد بیماری متفاوت است، در حالت اول بافت غضروف تخریب میشود و در حالت دوم سیستم ایمنی به مفاصل حمله میکند، بنابراین روشهای درمان به نوع بیماری بستگی دارد.
منبع: وبسایت العین