مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: اشتغالزایی و مهارت‌آموزی زندانیان چابهار قابل تعمیم به تمامی مناطق کشور است و هدف از راه‌اندازی مرکز این است که زندانیان، مهارت‌های لازم را فرا گرفته و با داشتن یک شغل مناسب وارد جامعه شوند.

 نصرالله ابراهیمی در آیین افتتاح مرکز مهارت‌آموزی و توانمندسازی ندامتگاه چابهار که با حضور مهدی حسین‌زاده معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور در زندان چابهار برگزار شد گفت: امروز شاهد افتتاح مرکز حرفه‌آموزی، مهارت‌آموزی و توانمندسازی زندانیان ندامتگاه چابهار با مشارکت منطقه سازمان منطقه آزاد چابهار هستیم.

 او گفت: کارگاه‌های آموزشی در حوزه سنگ‌های قیمتی و فراوری آن‌ها، تراشکاری، مکانیکی، سوزندوزی، پارچه بافی و سایر کارگاه‌هایی که به صورت هنری خوشنویسی و نقاشی اراه‌اندازی شده است و در این کارگاه‌ها زندانیان جرایم عمدی و غیرعمدی آموزش می‌بیند و محصولات مختلفی تولید می‌کنند.

ابراهیمی گفت: این مرکز، الگویی برای سایر مناطق کشور به شمار می‌رود.

او  گفت: سیاست‌های کلی قوه قضاییه و همینطور دولت در اجرای قوانین مقررات جرم‌زدایی و همچنین اشتغالزایی و کارآفرینی زندانیان در دستور کار است.

مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار بیان داشت: هم‌اینک شاهد بیش از ۹۰۰ زندانی در ندامتگاه چابهار هستیم که همه این افراد به صورت استعدادیابی شناسایی می‌شوند، در کارگاه‌های آموزشی دوره می‌بینند و مشغول به کار می‌شوند.

او گفت: در این راستا به پیکره‌های صنعتی منطقه آزاد چابهار هم فراخوان داده شده است و خوشبختانه از این برنامه استقبال کردند که برخی از منتاژهای کاری خودشان را در زنجیره تولید از زندانیانی استفاده کنند که مهارت لازم را دیده‌اند و طبق قانون کار، به آنها حقوق پرداخت می‌کنند.

ابراهیمی ادامه داد: زندانیانی که به هر دلیلی مرتکب جرمی شدند و بر اساس قانون در حال گذراندن دوره جرم‌زدایی‌شان هستند برای تامین معیشت درآمد خانواده‌شان از این مرکز بهره‌مند می‌شوند، آن‌ها درواقع باز اجتماعی و اصلاح می‌شوند و بعد از اینکه دوره‌شان محکومیتشان تمام شد به جامعه برمی‌گردند که این یکی از ارزش‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران برای بازاجتماعی شدن زندانیان است.

وی افزود: خیرانی که در آزادسازی زندانیان نقش دارند و کمک می‌کنند، می‌توانند در توامندسازی و اشتغال آفرینی زندانیان الگو باشند تا آنها در آینده با داشتن یک شغل پایدار به جامعه برگردند.

مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: این اتفاق، یک رویکرد فرهنگی ارزشمندی بوده که جزو پیوست اجتماعی مناطق آزاد است که تمامی حوزه‌های مسوولیت‌های اجتماعی را در حوزه فرهنگی دنبال می‌کند و به صورت رسمی از طریق مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد ابلاغ شده و معاونت اجتماعی دبیرخانه و در کنار آن، معاونت اجتماعی ما در منطقه آزاد چابهار دنبال می‌کنند.

ابراهیمی گفت: امیدواریم با این رویکرد، این الگو را در سایر بخش‌های اداری، اجتماعی و نهادهای عمومی توسعه دهیم، با این روش خیلی از کسانی که به هر دلیلی گرفتار هستند یا شغل ندارند می‌توانند با تفاهمنامه‌ای که با سازمان فنی و حرفه‌ای امضا شده است، اشتغال آفرینی و مهارت آموزی را به دنبال داشته باشد.

نخستین ندامتگاه اشتغال‌محور در بین مناطق آزاد کشور با حضور مجید معلم‌زاده انصاری دادستان چابهار، معین‌الدین سعیدی نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، کُنارک، زرآباد، دشتیاری، قصرقند، راسک و نیکشهر در مجلس شورای اسلامی، طاهره شهرکی معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار و جمعی از مسوولان در ندامتگاه چابهار راه‌اندازی شد.



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار