مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از توابع استان فارس با اشاره به آغاز گرده افشانی انجیر در استهبان قطب تولید انجیر دیم کشور و دنیا، گفت: امسال به رغم سرمازدگی، خشکسالی و بارش های کم، انجیرها از کیفیت مناسبی برخوردار است.
او گفت: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی در شهر ایج با بیش از ۵۰۰ هکتار سطح کشت انجیر تولید می شود و تنها ۱۵۰ هکتار بَر انجیر در مناطق دیگر استهبان وجود دارد.
اعیان منش گفت: باغداران در انتخاب بَر انجیر مناسب دقت کنند و با شکافتن میوه بَر انجیر از میزان گرده مناسب و تعداد زنبورها نیز آگاه شوند، دقت کنند با لمس کردن ، بر انجیر، خنک و زرد رنگ و یا زیاد رسیده هم نباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: بَر انجیر مناسب سبز رنگ است و میزان گرده و تعداد زنبور مناسبی دارد که باغداران می توانند با کارشناسان جهاد کشاورزی هم مشورت کنند.
او گفت: انواع بر انجیرهای تولیدی در استهبان، پوزدمبالی و دانه سفید ،تومسجدی ،جوهری ،سیبی ،خاکستانی است و انواع بر انجیر کوهی نیز بدلیل کمبود بر و نیاز شهرستان از شهرهای شیراز، کارزون و داراب وارد استهبان می شوند.
اعیان منش سطح زیر کشت بر انجیر را ۶۵۰ هکتار در شهرستان استهبان برشمرد و گفت: تولید بَر انجیر امسال یک هزار و ۱۲۲ تن برآورد شده و ۷۰ درصد نیاز شهرستان را برآورده می کند در حالی که ۶۰۰ تن کمبود تولید بر انجیر در استهبان داریم از شهرها و استان های همجوار نیز تامین می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: ارقام مختلف بَر انجیر از سوی مرکز تحقیقات تخصصی انجیر استهبان در حال بررسی و تحقیق است تا بهترین ارقام را به باغداران معرفی کند.
او گفت: از آن جایی که میزان تولید و کیفیت مناسب بَر انجیر تولیدی بر روی کیفیت و کمیت انجیر تولیدی در استهبان اثر گذار است و ارتباط مستقیمی دارد که ایجاد باغات بر انجیر با کیفیت از مهمترین ضروریات انجیرستان ها است که باید مورد توجه باغداران قرا رگیرد.
اعیان منش گفت: بعضی از گونه های انجیراز جمله انجیر استهبان احتیاج به گرده افشانی دارند و اگر گرده افشانی انجیر انجام نشود میوه انجیر بارور نشده و شروع به ریزش می کنند.
این نوع انجیر را با گونه ای به نام بَر انجیر گرده افشانی می کنند.