امیرحسین بهداد با بیان اینکه تب کریمه کنگو بیماری خطرناکی است که موجب مرگ انسان میشود گفت: تب بیماری خونریزی دهنده کریمه کنگو از گزش کنه آلوده، دام و گوشت تازه ذبح شده گاو و گوسفند به انسان منتقل میشود و فعلا در استان گزارش نشده است.
همه کشتارگاههای صنعتی و حتی سنتی استان مجهز به بخش و مرحله پیش سرد پس از کشتار دام است بر این اساس ویروس احتمالی موجود در دام یا گوشت در این مرحله از بین میرود.
دام پس از کشتار در بخش پیش سرد نگهداری میشود طوری که پس از ۲۴ ساعت به علت کاهش PH گوشت، عامل بیماری تب کریمه کنگو که نوعی ویروس بنام نایرو ویروس است نابود میشود.
امسال هفت مورد ابتلا به این بیماری در کشور مشاهده شده که یک مورد منجر به مرگ فرد شده است به همین دلیل لازم است شهروندان گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز عرضه گوشت تایید شده و دارای مهر دامپزشکی تهیه و از خرید خارج از سیستم کشتارگاهی پرهیز کنند.
این بیماری از طریق تماس مستقیم انسان با لاشه، گوشت، خون، ترشحات و بافتهای دام مبتلا به انسان منتقل میشودوامکان انتقال از انسان مبتلا نیز از طریق ترشحات، خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ افراد آلوده وجود دارد.