
حمید زرگری در بازدید از نخلستانهای جهرم گفت: مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخلها، آرایش و اصلاح خوشهها یا تنک کردن میوه خرما است که این امر در نخلستانهای فارس آغاز شده است.
او گفت: این عملیات ۶ تا ٨ هفته پس از گرده افشانی و زمانی که میوهها حدود یک سوم وزن اصلی خود را به دست آورده اند، اجرا میشود.
زرگری گفت: عمل تنک میوه در اکثر نخلها باعث افزایش مرغوبیت، بزرگ شدن میوه، ایجاد تعادل فیزیولوژیکی بین قسمتهای رویشی و زایشی گیاه، کاهش ریزش محصول، پژمردگی و خشکیدگی خوشه و پدیده ترشیدگی میوه، افزایش سرعت رسیدگی میوهها و بهبود رنگ گیری آن ها میشود.
محقق و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فار در پایان به نخلکاران توصیه کرد برای تنک میوه به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما، یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند چرا که این کار باعث میشود درختان خرما هر ساله به بار بنشینند.
او گفت: سطح زیر کشت خرما در استان فارس ٣١ هزار هکتار است که ۴ هزار و ٨٠٠ هزار هکتار از آن در شهرستانهای جهرم و خفر وجود دارد.
منبع: مهر