معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: معتبرترین جشنواره در حوزه علمی و دانشجویی، جشنواره حرکت است.

عبدالحسین کلانتری در جشنواره بین‌المللی حرکت که امروز در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، گفت: یکی از رویدادهای معاونت فرهنگی وزارت علوم که با همکاری دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود، جشنواره حرکت است و در چند سال اخیر به دلیل شیوع کرونا مجازی برگزار می‌شد.

او گفت: در سال‌های اخیر از حضور دانشجویان و انجمن‌ها محروم بودیم، اما امسال با کمک همکاران وزارتخانه و دانشگاه تهران این توفیق یار شد که به‌صورت حضوری برگزار کنیم و با توجه به مدت محدودی که برای برگزاری نمایشگاه داشتیم، کار به سرانجام رسید. امیدواریم جشنواره بی‌نقصی باشد. تلاش ما این بوده که تمامی تمهیدات به‌نوعی اندیشیده شوند که مشکلی نباشد.

معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به این که کرونا فرصتی را پیش رو قرار داد که هم حضوری و هم مجازی جشنواره را ادامه دهند، گفت: در سنوات پیش رو از ظرفیت برگزاری دوگانه جشنواره استفاده می کنیم. این جشنواره معتبرترین جشنواره در حوزه علمی و دانشجویی است و انگیزه‌بخش و امیدآفرین است، به مسئولیت اجتماعی دانشجویان، افزایش کار تیمی و کار گروهی و افزایش مسئولیت اجتماعی کمک می‌کند.

وی گفت: از منظر دیگر این جشنواره کمک به ارتقای فعالیت دانشجویی می‌کند. پویش انجمن‌های علمی نبض تپنده این حرکت است و جشنواره حرکت رونق دهنده این ویژگی‌ها است، هویت‌های دانشجویی گره‌خورده به نشاط، مسئولیت‌پذیری و غیره.

او گفت: این جشنواره ذیل فعالیت‌های اشتغال آفرین و نوآور قرار می‌گیرد و می‌تواند موتور محرکه باشد و دانشگاه را به بازار پیوند بزند با مجموعه‌های کارآفرین، پارک‌ها و مجموعه‌هایی که در خارج از دانشگاه‌ها مشغول فعالیت هستند و جشنواره می‌تواند کمک‌کننده باشد.

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: جشنواره حرکت امروز هنوز مقدمات لازم برای ورود به این اکوسیستم را ندارد اما امیدواریم این اتفاقات رقم بخورد و به دنبال این هستیم و با پارک‌های علمی و فناوری گره بخورد. پیوند خوردن با مجموعه‌های فناوری باعث می‌شود انجمن‌ها بهتر در حل مسائل کمک کنند یکی از برنامه‌های ما کمک به حل مسائل علمی چه کانون‌های فرهنگی و هنری چه تشکل‌های دانشجویی به حل مسائل کشور سوق پیدا کنند.

او گفت: امسال سال تولید اشتغال آفرین و دانش‌بنیان نام‌گذاری شد انجمن‌های علمی می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند و اگر رویکرد خود را به سمت اشتغال آفرینی و فعالیت‌های خود را به نیازهای کشور بپردازند می‌توانند نقش مضاعفی داشته باشند.

کلانتری گفت: وقتی صحبت از تولید اشتغال آفرین و دانش‌بنیان می‌کنیم باید به این نکته توجه کنیم تجارب کشورهای مخالف نشان می‌دهد که ما نمی‌توانیم صحبت از توسعه، پیشرفت، اشتغال کنیم بدون در نظر گرفتن لایه‌های فرهنگ توسعه و پیشرفت و نباید دچار خطای راهبردی شویم.

وی در پایان با اشاره به این که نادیده گرفتن سویه‌ها، بنیان‌ها و بدون لحاظ کردن نیازهای فرهنگی اتلاف منابع است، گفت: هزینه‌های زیادی در زمینه رشد و توسعه صرف شده است؛ درحالی‌که به نیازهای فرهنگی توجه نشده و در این راستا معاونت‌های فرهنگی می‌توانند نقش‌آفرینی کنند. به صرف تزریق پول مشکلات فناورانه حل نخواهند شد و معاونت‌های فرهنگی می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار