آینده توسعه و هویت هر کشور را پایداری جمعیت آن کشور رقم میزند.

 

 

جمعیت مهمترین عنصر تشکیل دهنده یک دولت و ملت است که هموراه مورد توجه کارشناسان بوده است اما مهمترین موضوع جمعیت بحران جمعیت است و این موضوع زمانی بوجود می آید که تعداد متولدین از تعداد فوت شدگان کمتر می شود.

به عبارت دیگر با کاهش فرزند آوری جمعیت روز به روز پیرتر می شود و این بحران با منفی شدن جمعیت به اوج می رسد.

کاهش فرزندآوری در کشورمان چند سالی است که چالش مهم کارشناسان در این حوزه تبدیل شده  و عوامل و دلایل متعدد که در این زمینه نقش دارد و استان فارس نیز در یک دهه اخیر متاثر از شرایط کشور با روند کاهشی ثبت ولادت را شاهد بوده که  بیشترین آن در سال های ۹۸ تا ۱۴۰۰ بوده است.

 

جمعیت ضامن پایداری کشور و ملت

علیرضا انصاری مدیر کل ثبت احوال استان فارس به مناسبت روز ملی جمعیت در گفتگو با خبرنگار ما گفت: پارسال ۵۸ هزار و ۹۱۹ رویداد ولادت در استان ثبت شد که از این تعداد ۳۰ هزار و ۲۹۷ نوزاد، پسر و ۲۸ هزار و ۶۲۲ نوزاد دختر بوده اند و نسبت جنسی ثبت ولادت استان ۱۰۵ و ۹ دهم درصد محاسبه شده، یعنی در برابر هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۶ پسر متولد شده است.

او گفت: در سال ۱۴۰۰ به طور متوسط در هرماه ۴ هزار و ۹۱۰ نفر در هر شبانه روز و ۱۶۱ نفر در هر ساعت و ۶ و ۷ دهم درصد نوزاد در استان چشم به جهان گشوده اند.

انصاری گفت: آمار ولادت ثبت شده در سال ۱۳۹۹، ۵۹ هزار و ۸۸۸ نوزاد بوده که در سال ۱۴۰۰، ۱ و ۶ دهم درصد کاهش داشته است.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: تغییر ساختار سنی  و کاهش جمعیت در معرض ازدواج و باروری و روند کاهشی ثبت ولادت از سال ۹۵ آغاز شد که بیشترین درصد کاهش مربوط به سال ۹۸ بوده است.

جمعیت ضامن پایداری کشور و ملت

او گفت: میزان ثبت ولادت که نشان دهنده تعداد ولادت ثبت شده در هر یک هزار نفر جمعیت است، ۱۱ و ۹ دهم درصد در هر یک هزار نفر محاسبه شده که این میزان ثبت در کشور ۱۳ و ۶ دهم درصد در هزار است و فارس با عدد ۱۱ و ۹ دهم درصد در رتبه ۲۳ استان‌ها قرار دارد.

انصاری گفت: مقایسه میزان ولادت در شهرستان‌ها نشان می‌دهد شهرستان‌های شیراز، لامرد، جهرم و اوز بیشترین میزان ولادت را به خود اختصاص داده اند.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: میانگین سن مادران فارس پارسال ۳۰ و ۵ دهم درصد محاسبه شد که نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته و میانگین کشوری آن ۲۹ و ۵ دهم درصد بوده که یک سال بیشتر است.

او گفت: میانگین سن مادران در شهرستان‌های ارسنجان، آباده و قیرو کارزین بالاتر از سایر شهرستان‌ها است.

انصاری گفت: میانگین سن مادران در تولد اولین فرزند در فارس ۲۸ و ۶ دهم درصد و در کشور ۲۷، ۴ دهم درصد محاسبه شد که در شیراز، ارسنجان و آباده میانگین سن مادران در تولد اولین فرزند بالاتر از سایر شهرستان‌ها است.

جمعیت ضامن پایداری کشور و ملت

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: میانگین سن پدران در استان فارس ۳۵ و ۴ دهم درصد بوده که از میانگین کشوری با عدد ۳۴ و ۳ دهم درصد بالاتر است.

او گفت: این میانگین در تولد اولین فرزند پدران در فارس ۳۳ و ۴ دهم درصد و در کشور ۳۲ سال است که در شهرستان‌های ارسنجان، بیضا و شیراز بیشتر از دیگر شهرستان‌ها است.

انصاری گفت: فاصله ازدواج تا تولد فرزند نشان می‌دهد بیشترین تولد نوزادان در فاصله چهار سال بعد از ازدواج بوده و ۳۸ و ۸ دهم درصد از ولادت‌ها تا ۵ سال بعد از ازدواج رخ داده است.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند مادر حاکی از آن ست که که ۷۲ درصد فرزندان اول در ۵ سال اول زندگی مشترک متولد شده اند.

او گفت: ۱۰ نام اول انتخابی پسران به ترتیب امیر علی، محمد، آریا، علی، آراد، امیر حسین، حسین، آیهان، ماهان و کیان و ۱۰ نام اول دختران به ترتیب فاطمه، زهرا، رستا، دلوین، آوا، نیلا، آیلین، آوینا، سلین و دلسا است.

جمعیت ضامن پایداری کشور و ملت

انصاری گفت: پارسال ۳۱ هزار و ۴۴ مورد فوت در استان ثبت شده است که از این تعداد ۱۷ هزار و ۶۴۹ فوت مربوط به مردان و ۱۳ هزار و ۳۹۵ رویداد مربوط به زنان بوده که نسبت جنسی ثبت فوت در استان ۱۳۱ و ۸ دهم درصد است.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: آمار فوتی به طور متوسط در هر ماه ۲ هزار و ۵۸۷ نفر بوده که در هر شبانه روز ۸۵ فوتی در استان ثبت شده است.

او گفت: با توجه به ثبت ۲۹ هزار و ۲۰۹ فوت در سال ۱۳۹۹ آمار فوت در سال ۱۴۰۰ بوده که یک هزار نفر جمعیت یعنی در حدود ۶ و ۳ دهم درصد فوتی ثبت شده است.

انصاری گفت: این نرخ در کل کشور ۶ و ۶ دهم درصد محاسبه شده که استان فارس رتبه ۲۰ را در میان سایر استان‌ها دارد.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: مقایسه میزان فوت شهرستان‌ها نشان می‌دهد در آباده، کازرون و فسا میزان فوت بالاتر از سایر شهرستان‌ها است.

جمعیت ضامن پایداری کشور و ملت

او گفت: میانگین سن فوت شدگان پارسال ۶۷ و ۳ دهم دصد و در شهرستان‌های سروستان، بوانات و بیضا بیشتر از دیگر شهرستان‌ها بوده که این میانگین برای مردان ۶۵ و ۲ دهم درصد و برای زنان ۷۰ و ۲ دهم درصد محاسبه شده است.

انصاری گفت: یکی از مهمترین اهداف ثبت احوال ثبت به موقع رویداد ولادت در مهلت قانونی ۱۵ روز، و فوت در مهلت قانونی ۱۰ روز بوده که در استان ۹۹ و ۷ دهم درصد از ولادت‌ها و ۹۹ و ۶ دهم درصد از فوت‌ها ها در مهلت قانونی ثبت شده است.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: باتوجه به ولادت و فوت ثبت شده در سال ۱۴۰۰، ۲۷ هزار و ۸۷۵ نفر به جمعیت استان افزوده شد که نرخ رشد طبیعی جمعیت با توجه به ولادت و فوت ثبت شده شش دهم درصد محاسبه می‌شود.

او گفت: با توجه به آن که بازه زمانی انتشار آمار ازدواج ۲ ماه بعد بوده گزارش نهایی این رویداد در خرداد ماه قابل ارائه می‌شود و نتایج مقدماتی رخداد ازدواج بدین شرح است:

انصاری گفت: در سال ۱۴۰۰، ۳۱۰۲۰ رویداد ازدواج در استان رخ داده که نسبت آن در سال ۱۳۹۹ (۳۰۲۲۹ رویداد) ۲ و ۶ دهم درصد درصد افزایش یافته است.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: آمار ازدواج نشان می‌دهدبه طور متوسط در هر ماه ۲۵۸۵ هز ار و ۵۸۵ نفر که در هر شبانه روز ۸۵ ازدواج در استان ثبت شده است.

او گفت: نمودار ازدواج از سال ۹۲ حاکی از روند کاهشی این رویداد تا سال ۹۸ و افزایش اندک آن در سال‌های ۱۳۹۹ که در سال ۱۴۰۰ نرخ ازدواج دراستان ۶ و ۵ دهم درصد و در کشور ۷ هزار نفر بوده است.

انصاری گفت: میانگین سن ازدواج مردان در اولین ازدواج در استان ۲۹ و ۴ دهم درصد و زنان ۲۴ و ۹ دهم درصد در سال است.

مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: میانگین سن ازدواج مردان در شهرستان‌های ممسنی، کازرون و شیراز بالاتر از سایر شهرستان‌ها است.

او گفت: میانگین سن ازدواج زنان نیز در شهرستان‌های شیراز، رستم و ممسنی بالا‌تر از سایر شهرستان‌ها بوده که میانگین سن ازدواج مردان و زنان روندی افزایشی را طی می‌کند.

انصاری گفت: میانگین اختلاف سن زوجین هنگام ازدواج ۶ سال است و در شهرستان شیراز زوجین کمترین اختلاف سنی را بین شهرستان‌ها دارند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار