منطقه مرزی درح سربیشه یکی از بزرگترین حوزههای بادخیز خراسان جنوبی است که با کشور افغانستان هم مرز بوده و جزو مناطق بادخیز بسیار خوبی است که نه تنها تحت تاثیر بادهای ۱۲۰ روزه سیستان قرار دارد بلکه وزش بادهای دیگری به نام هرات نیز سبب میشود در بیشتر روزهای سال در این منطقه وزش باد را داشته باشیم.
با توجه به این ظرفیت طی سالهای اخیر مسئولان بر آن شدند تا با استفاده از این انرژی پاک و نصب توربینهای بادی، به تأمین برق منطقه و صادرات برق مازاد به کشور افغانستان بپردازند و در همین جهت دهم خرداد سال ۹۹ عملیات اجرایی نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی درح در سفر وزیر وقت نیرو به استان آغاز و مقرر شد که طی ۲۲ ماه بعد به بهرهبرداری برسد.
قالیشویان مجری طرحهای نیروگاههای بادی و CHP خراسان جنوبی گفت: مساحت این نیروگاه ۲۲ هکتار میزان اشتغال ایجاد شده در دوران ساخت این نیروگاه ۶ هزار و ۶۵۰ نفر روز و پس از بهرهبرداری ۲۵ نفر بهصورت مستمر اعلام شده است.
او گفت: در زمان شروع پروژه، تا ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد هزینه برای ساخت آن کرده بودیم که با گذشت زمان و نوسانات ارز در دولت قبلی، توانایی تکمیل پروژه با سرمایه موجود از دست مان خارج شد.
قالیشویان گفت: به دنبال تخصیص تسهیلات ارزان قیمت، با دو استاندار قبلی استان گفتگو کردیم و هم اکنون در حال گفتگو با استاندار جدید هستیم تا با اعطای تسهیلات ارزان قیمت، تا حد ممکن فاز اول این پروژه را تکمیل کنیم.
مشاور عالی شرکت انرژی تجدید پذیر و مجری طرحهای نیروگاههای بادی و CHP خراسان جنوبی گفت: با توجه به نوسانات ارز تصمیم بر این شد پروژه را به دو فاز تقسیم کرده و اقدامات و تلاشهای لازم بزرای تکمیل فاز اول این پروژه با ساخت ۴ توربین ۲ و نیم مگاواتی را انجام دهیم.
او گفت: از آنجایی که ساخت این پروژه مربوط به بخش خصوصی است، گرفتن تسهیلات را کمی سخت میکند، اما با این حال از طریق نخعی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس رایزنیهای لازم را با وزیر وقت و صندوق توسعه ملی کردیم، اما نبود منابع کافی را علت عدم تخصیصی تسهیلات اعلام کردند.
قالیشویان گفت: هم اکنون میتوان با تزریق ۱۰۰ میلیارد تومان به پروژه، فاز اول آن را راه اندازی کرد و از درآمد به دست آمده اقدام به ساخت و تکمیل فاز دوم پروژه کرد.
مشاور عالی شرکت انرژی تجدید پذیر و مجری طرحهای نیروگاههای بادی و CHP خراسان جنوبی گفت: امیدواریم با رایزنیها بخشی از این سرمایه لازم تحت عنوان تسهیلات ارزان قیمت از سمت استان و بخش دیگری از آن از طریق ارجاع به صندوق توسعه ملی تأمین شود.