غلامعلی دهشیری گفت: ضروری است قضات از تسهیلات ارفاقی قانونی برای کاهش جمعیت کیفری زندانها بهره ببرند.
به گفته او زندان باید محلی برای اصلاح و تربیت افراد و بنا به فرموده امام راحل زندان مدرسه آموزش و تربیت اخلاق اسلامی باشد و زندانیان میتوانند با اصلاح در محیط زندان به زندگی شرافتمندانه بازگشته و افرادی مفیدی در جامعه شوند.
او می گوید: بهترین بستر برای اصلاح و تربیت زندانیان، حرفه آموزی و اشتغال زندانیان است چرا که ایجاد اشتغال پایدار برای زندانیان از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در اصلاح و اجتماع پذیری و سازگاری اجتماعی زندانیان و بازگشت نشدن مجدد آنها به زندان است.
این موضوع را دهشیری در دیدار با مدیرکل زندانهای استان مطرح کرد.
او گفت: بر طبق قانون بودجه ۱۴۰۱، نمایندگان مجلس برای اولین بار مصوب کردند برای ایجاد و توسعه اشتغال زندانیان، سرمایه گذاران و تولیدکنندگانی که در زندانها حضور یافته و برای زندانیان ایجاد اشتغال و درآمدزایی و تولید داشته باشند از پرداخت مالیات معاف میشوند.
رئیس کل دادگستری یزد گفت: با توجه به سیاستهای تشویقی موجود برای اشتغال بیش از پیش زندانیان باید از ظرفیت روحیه خیری و وجود صنعتگران متعدد در استان بهره برد.
مدیرکل زندانهای استان یزد گفت: زندانیان در دوره محکومیت خود دچار مشکلات عدیدهای میشوند.
او می گوید: فرد مجرم، امنیت و آرامش جامعه را برهم میزند لذا باید بیدار شود و با شرکت در برنامههای اصلاحی و تربیتی، زمینه بازگشت سالم او به جامعه فراهم شود.
مقبلی گفت: استفاده از پابند الکترونیک، انجام خدمات عمومی رایگان و پرداخت جزای نقدی جایگزین حبس را از جمله راهکارهای موثر برای کاهش جمعیت کیفری زندانها و کاستن از تبعات منفی مجازات زندان بیان کرد.