حجتالله عبدالملکی گفت: درون زایی، برون گرایی، عدالت محوری، دانش بنیان بودن و مردمی بودن از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مردمی بودن از اصول اساسی در مدیریت اسلامی است و اساس فعالیتهای اقتصادی مبتنی بر عملکرد مردمی است.
عبدالملکی گفت: از حدود ۲۰۰ سال قبل، دولتها دخالت و حضور زیادی در اقتصاد دارند و حتی گاه متولی تولید و توزیع نیز بودهاند لذا اقتصاد از مردمی بودن فاصله گرفته است.
او گفت: در اقتصاد مقاومتی تکالیف و حقوقی برای مردم تعریف شده است و مردم در اقتصاد نسبت به کل جامعه مسئولیت و تکالیفی دارند و نیاز جامعه در این بخش اهمیت دارد.
به گفته او، وظیفه دولت در اقتصاد، ساماندهی امور و فراهم کردن زمینه برای استفاده از ظرفیت مردمی است و درست نیست که بار اقتصاد بر دوش مردم باشد، اما حقوقی نداشته باشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در اقتصاد تورمی بخش زیادی از حقوق مردم و قدرت خرید مردم از بین میرود و اگر اقتصاد مردمی داشته باشیم باید حقوق مردم توسط حاکمیت تعریف و رعایت شود.
حجتالله عبدالملکی گفت: استفاده از کالاهای خارجی فرصت شغلی کارگران داخلی را از بین میبرد و مردم تکلیف دارند در حوزه مصرف از تولید داخلی استفاده کنند.
او گفت: فرایند صدور مجوزها برای مردم بسیار دست و پا گیر است و در حوزه صدور مجوزها بخشی از حقوق مردم ضایع میشود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این همایش گفت: در اقتصاد کشور بین تعقیب منافع شخصی و منافع اقتصادی و بین ملاحظات کوتاه مدت و بلندمدت همراستایی وجود ندارد.
هادی قوامی گفت: ۷۰ درصد احکام برنامه چهارم توسعه اجرایی نشده است و این مساله در سایر برنامههای توسعه نیز صدق میکند و بیشتر اهداف برنامهها در سایر برنامههای توسعه تکرار میشود از این رو در دور تسلسل گرفتار شدهایم.
او گفت: یکی از نمونههای عدم همراستایی بین منابع شخصی و اقتصادی استفاده از منابع تمام شدنی است به عنوان نمونه دولتها استخراج ۸۰ میلیون متر مکعب گاز را افتخاری برای خود میدانند، اما از سال ۹۹ با کاهش این منبع تمام شدنی مواجه هستیم و نحوه استفاده از این منبع خدادادی در جهت منابع عمومی نیست.
معاون وزیر اقتصاد گفت: باید انرژیهای نو جایگزین منابع تمام شدنی میشدند، اما این مهم محقق نشده و در جاهایی سرمایهگذاریها به گِل تبدیل شده است چرا که سرمایهگذاریها در اقتصاد کشور بر اساس آمایش صورت نمیگیرد.
قوامی گفت: در این سند برنامه و خط مشی اقتصادی دولت مشخص شده و دولت سیزدهم از ابتدای کار با برنامه و خط مشی مشخص شروع به فعالیت کرده است.
او گفت: ارکان گفتمانی دولت مردمی بر عدالت محوری، فسادستیزی، مردمی بودن، دانشبنیان بودن و اقتدارآفرینی استوار است.
نخستین همایش ملی "مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی" روز پنجشنبه به همت پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.