درمراسم معارفه آقای سیروس داودی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی ضمن عرض خیرمقدم و تبریک فرمانده جدید یگان حفاظت استان گفت: جنگلهای ارسباران به منزله ریههای تنفسی استان بوده که باید با تمام توان از عرصههای طبیعی استان و جنگلهای ارسباران حفاظت گردد.
کمبود نیروی حفاظتی در عرصههای منابع طبیعی به ویژه در حوزه جنگلهای ارسباران و کمبود نیروهای حفاظتی به عنوان مشکل جدی در حفاظت از عرصههای طبیعی استان نام برد.
جناب سرهنگ اکبری فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور اعلام داشتند مرکز مانیتورینگ یگانهای حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کل کشور باید راه اندازی شودگفت: ۲ میلیون و پانصد هزار هکتار مراتع وجود دارد که با وجود این اعتبار و نبود نیروی انسانی کافی نمیتوان این عرصههای طبیعی و خدادای آنگونه که باید حفاظت نمود بلکه با نصب دوربینهای پیشرفته و رصد این مراتع و با نصب مانیتورینگ تقریبا مراتع را رصد نمودو از تخریب و آتش سوزی مراتع و جنگلها جلو گیری شودو برای تحقق این امر باید باید یگانهای حفاظت ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را به سمت سوی هوشمندسازی هدایت کنیم.
باید رویکرد مردمی سازی از حفاظت از عرصههای منابع طبیعی با وجود همیاران طبیعت را سازماندهی کنیم و از وجود همیاران طبیعت و دهیاریها و شوراهای اسلامی برای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی وارد عمل شده و جدیتر عمل کنیم.
باید رویکرد مردم را برای استفاده از جنگلها و مراتع را عوض کنیم استفاده از جنگل برای تفریح نیست بلکه جنگل اکسیژن و آب مردم را تامین میکند مردمی سازی را باید در عمل نشان دهیم و نه در شعار، و مدیریت حفاظت از منابع طبیعی را با وجود همیاران منابع طبیعی خواستار شدند.
۹۵ درصد حریقهای جنگلی در کشور عامل انسانی میباشد آیا امنیت عمومی مهمتر است یا امنیت حیاتی، بلکه امنیت حیاتی مهمتر از امنیت عمومی است و به علت تغییر اقلیم و دست اندازی به مراتع و جنگلها توسط مردم، حیات انسانها را با خطر روبرو کرده اند.
جناب سرهنگ سیاوش علی فام به عنوان فرمانده جدید یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان معرفی و از زحمات جناب سرهنگ محمدرضا حسن زاده که به افتخار بازنشستگی نائل شده بودند تقدیر و تشکر به عمل آمد ، جناب سرهنگ علی فام در کارنامه خود فرماندهی انتظامی شهرستانهای بستان آباد و شبستر را نیز در کارنامه خود دارد.